Lillehammer Bakeri er Årets Bakeri 2023. Gründerne Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Tølløfsrud Owren tok imot prisen under utdelingen på Grand Hotell i Oslo.

Årets Bakeri 2023: – Dette er en lagseier!

Lillehammer Bakeri har ingen planer om å hvile på laurbærene etter seieren i Årets Bakeri 2023. Og seieren deler de med 40 ansatte.

Årets Bakeri ble kåret på 125-årsjubileet til Baker- og Konditorbransjens Landsforening lørdag kveld. Ved scenekanten stod de tre finalistene Lillehammer Bakeri, Kafe Solros og Blomsø Bakeri & Konditori. Lillehammer Bakeri kunne slippe jubelen løs da de ble kunngjort som vinner.

Bak Lillehammer Bakeri står ekteparet Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Tølløfsrud Owren. De åpnet bakeriet for to år siden, og det har fra første stund vært en møteplass for alle generasjoner midt i Lillehammer sentrum. Bakeriet har hatt en formidabel vekst siden de åpnet dørene i 2021. Ekteparet Owren har tidligere drevet flere avdelinger for Baker Hansen i Oslo, og de drømte i mange år om å starte et bakeri på Lillehammer, Sigurds hjemsted.

Det var to fornøyde gründere som snakket med Bakeri.net like etter premieutdelingen.

Takker de ansatte

– Vi er veldig ydmyke for at vi har kommet så langt på så kort tid. I dag takker vi først og fremst våre ansatte. Vi er veldig stolte av den gjengen vi har klart å få på plass og som er med på å skape Lillehammer Bakeri. Vi hadde konseptet og tankene. De gjennomfører sammen med oss som et team og klarer å levere det vi hadde en drøm om å starte, Drømmen har blitt virkelighet, og kåringen i dag er en en bekreftelse på at vi har fått til det vi drømte om, sier Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Tølløfsrud Owren til Bakeri.net.

– Det er nå jobben begynner

Vinnerne har ingen planer om å hvile på sine laurbær.

– Nå er det om å gjøre å levere videre. Det er nå jobben begynner. Frem til nå har vi bygget opp bakeriet. Med en sånn pris vil det kreve enda mer av oss å forsvare denne tittelen. Det er vi innstilt på å bevise allerede fra mandag morgen når vi åpner dørene igjen. Vi skal fortsatt jobbe for høy kvalitet og en eneststående kundeservice. Det skal være en opplevelse å komme til oss.

Seierskysset i det Lillehammer Bakeri kåres til vinner av Årets Bakeri.2023.

– En annerkjennelse

– Gjør denne prisen en forskjell?– Ja, det gjør en forskjell i den forstand at vi får anerkjennelse for det vi har skapt. Det tar vi som en bekreftelse på at vi er på rett spor. Ellers er det back til business. Det handler om å legge dette bak seg og jobbe videre. Vi er på ingen måte i mål. Vi har bare så vidt begynt.

– Hvor er målet?– Vi har et evighetsperspektiv. Vi har ikke noe endemål. Vi er jo førstegenerasjon. Men vi har ingen ambisjon om å bli så store og ha så mange utsalg, men vi skal gjøre det dønn bra først og fremst der vi er nå og skape en levedyktig bedrift i lang, lang tid fremover.

Har skapt en kultur

– Vår største utfordring er å få tak i enda flere dyktige fagfolk. Vi har en bra kjerne med bakere og konditorer og har fått med oss lærlinger. Det er viktig at vi får nye personer inn som kan være med på å utvikle bedriften videre. Så må vi være gode på å inkludere dem og lære dem opp. Det har etter hvert blitt en kultur i bedriften . En Lillehammer Bakeri-kultur hvor det sitter en forventning om at vi skal levere høy kvalitet på varene og at vi skal ha en utpreget kundeservice som skaper den opplevelsen det er å komme til Lillehammer Bakeri.

– Det har vært krevende å ha nok medarbeidere til enhver tid siden vi har vokst så fort. Nå er vi 40 ansatte fordelt på 14 årsverk. Vi begynte med 7 årsverk og 14 ansatte. Så det har vært en eksplosiv og eventyrlig start. Samtidig har vi vært veldig bevisst på at vi skal ta et steg om gangen og ikke gape over for mye.

– Blir det flere utsalg?– Nei, det er ingen planer om det. Vi skal bli rågode der vi er nå. Det er alltid noe å forbedre. Det er første prioritet hos oss.

– Men vi skal feiere de ansatte. Denne seieren deler vi med dem. Det blir ikke feiring mandag morgen, men dette skal vi feiere sammen. For dette er absolutt en lagseier, sier Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Tølløfsrud Owren i Lillehammer Bakeri.

Juryens begrunnelse

Dette er et bakeri som er en tydelig merkevarebygger og har en enhetlig visuell identitet som kommer godt til syne på alle flater. Dette formidles godt gjennom sosiale medier, hvor ulike historiefortellinger blir kategorisert slik at det er enkelt å finne frem. Selve bakeriet er også en sterk del av merkevaren, og her får kundene en flott måltidsopplevelse. Det finnes et mangfold av kunder i bakeriet; dette er attraktivt for både unge, lokale, bedriftskunder og turister. Juryen mener at den lojalitetsbaserte forretningsmodellen de har bygget opp har skapt et solid fundament for videre drift, noe også økonomien bekrefter. Måten å knytte lojalitet til fremtidige kunder under etablering og oppbygging av bakeriet har skapt en solid heia-gjeng og sterk lokalpatriotisme. At bakeriet også satser på yngre i sin sysselsetting som hver dag leverer topp service uavhengig av om eierne er til stede eller ikke vitner om godt lederskap.

Juryen har bestått av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Hilde Mortvedt (SeeNew as), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge) og Paal-Andrè Schwital (Metro Branding as). Prisen deles ut av BKLF.

Glade finalister før premieutdelingen av Årets Bakeri 2023.
Powered by Labrador CMS