Da den nyetablerte interiør- og møbelforretningen Many Colors i Vennesla la sin forretningsstrategi, ønsket de å ha en form for cafedrift inne i egen butikk. Tanken er at de som besøker butikken er der ganske lenge, og at disse skulle ha muligheten til å sette seg ned med en kaffe og bakervarer, samt at det skaper et trivelig miljø. Driverne tok kontakt med Edgars Bakeri og lurte på om de var interessert i et samarbeid.

Nytt konsept

– Vi sa ja med en gang. Vi syntes dette virket spennende og det var en mulighet til å prøve ut et nytt konsept som innholdsleverandør. Vi står for produkter, innhold og oppfølging, mens de som driver butikken står i kafeen. Vi tenker at dette er en flott mulighet til å teste nye markeder og konsept, noe som er viktig for å være relevante også i fremtiden, forteller daglig leder i Edgars, Rune Vindsetmo til Bakeri.net.

Many colors er en butikk/nettbutikk med interiørprodukter hovedsakelig av gjenbruksmaterialer. Og også et bakeriutsalg.

Many colors er en butikk/nettbutikk med interiørprodukter hovedsakelig av gjenbruksmaterialer. Og også et bakeriutsalg.

Foto: Edgars

Hente erfaring

I Vennesla er det bra med konkurranse på gode bakervarer, men Vindsetmo er ikke redd for å bli marginalisert, gjemt vekk inne i en annen butikk.

– Vi tror på dette prosjektet og skal bruke erfaringer herfra og kanskje gjøre noe lignende fremover. I Vennesla er det mange som tilbyr bra bakervarer, men det er også mange som handler. Vi bidrar til et variert utvalg av produkter og det tror jeg folk setter pris på. Etter bare fire ukers drift, er allerede arealet som brukes til kafe nær doblet. Så oppstarten har gått veldig bra, sier Vindsetmo.

Kun premium

 – Hvilke produkter er det fornuftig å selge i et slikt utsalg?

– Siden det er et litt annet type konsept enn våre andre utsalg, så er det ikke fullt sortiment, men kun premiumsproduktene. Det vil si langtidshevede surdeigsbrød og bakervarer fra steinovn. Vi dro på åpningen en torsdag ettermiddag i regnvær og var, ærlig talt, litt spent på hvor mange som ville dukke opp. Men for å gjøre en lang historie kort, det var kø ut døra og vi gikk tom for kake ganske raskt. Folk var veldig fornøyd og vi ble positivt overrasket. En fin start altså.

Masse folk på åpningen av butikken i Vennesla sentrum.

Masse folk på åpningen av butikken i Vennesla sentrum.

Foto: Edgars

Må tørre å prøve nytt

 – Kommer Edgars til å inngå flere samarbeid av denne typen fremover?

– Det kan godt hende og det kan hende vi ser på andre former for samarbeid med andre som har særegne og kule konsepter som vi kan være en del av. Vi er opptatt av å utvikle oss og være kreative, og å tørre å prøve ut nye ting for å kunne være interessante for flere kunder. Dette er en tøff bransje og det holder ikke å bare ha bra produkter, vi må skape attraksjoner som folk er villig til å gå en omvei for å komme til for at vi skal være med i fremtiden. Da må vi se på andre typer konsepter og være villig til å tenke annerledes og nytt, sier Vindsetmo.