Tre damer innenfor disken i et bakeriutsalg.
Therese Hegrestad, Ann-Elisabeth Sandtorv og Pia Yvonne Jakobsen har fått en kjemperespons på det nyåpnede utsalget i Knarvik.

Åpner to utsalg før påske
– Vi har en vekststrategi

Baker Brun åpner to nye bakeriutsalg før påske. I fjor åpnet de tre. Nå har kjeden 25 bakeriutsalg, men det skal ikke stoppe der.

Publisert

– Nei, vi er ikke ferdige, sier PU- og markedsdirektør til Bakeri.net.

Det tradisjonsrike bakeriet er 131 år og har vært en del av bybildet i Bergen gjennom to verdenskriger og to pandemier. I en nylig gjennomført markedsundersøkelse har bakeriet en kjennskap på respektable 96 prosent. «Alle» vet hvem Baker Brun er.

25 utsalg

For noen år siden laget bakeriet en ny profil. Den ble rullet ut i alle eksisterende bakeriutsalg. I tillegg har bakeriet ekspandert de siste årene. I fjor åpnet de tre utsalg, og før påske i år har de åpnet to til.

To damer i grønne forkleder  og sorte gensere utenfor bakeriutsalg.
– Dette har jeg gledet meg lenge til, sier butikkleder Pia Yvonne Jakobsen (til venstre). Her sammen med Sarah Nilsen Sæterstøl på Amfi Knarvik.

11. mars åpnet et helt nytt bakeriutsalg på Amfi Knarvik like utenfor Bergen. På åpningsdagen ble det rekordomsetning, med lang kø fra første stund. Neste bakeriutsalg åpnes 22. mars på Horisont i bydelen Åsane. Nå er det kun ferdiggjøringen som gjenstår, og de gleder seg til å tilby nystekte brød og brød, påsmurte rundstykker og nytrukket kaffe til folkene på Horisont.

Etter den siste åpningen har bakeriet 25 utsalg fra Stord i sør til Knarvik i nord.

Vil vokse

– Vi har en vekststrategi og en strategi om at alle bakeriutsalgene skal være oppgradert i henhold til profilen. Noen som ble pusset opp for sju år siden får nå en oppfriskning for å være like friske som de nye.

– Så det stopper ikke her?

– Nei, vi er ikke ferdige. Vi er hele tiden på utkikk etter gode lokasjoner.

– Nå er dere på aksen Stord til Knarvik. Kan det være aktuelt å utvide nedslagsfeltet?

– Ja, det kan det være. Vi tenker Vestlandet, men når det er sagt, så har vi ingen konkrete planer, men vi er hele tiden åpen for nye muligheter. Siden vi nå har opparbeidet erfaring med å styre bakeriutsalg langt fra oss og likevel klarer å steke opp fristende, nybakte og ferske bakervarer så vil det jo være muligheter over hele Norge. Vi ser at vi blir ønsket skikkelig velkommen når vi etablerer oss nye steder. Det er tydelig at folket setter pris på de nye bakeriutsalgene, sier Wulf.

– Hva betyr det for bakeriet å få fem nye utsalg på et års tid?

– I produksjonen betyr det at vi kan øke produksjonen med samme bemanning. Dermed blir vi mer effektive. Merkevaremessig betyr det bedre tilgjengelighet i markedet. Med egne utsalg har vi også full kontroll på kostnader og inntekter selv.

Alle Baker Brun sine utsalg er selveiet og driftes fra deres hovedkontor.

PU- og markedsdirektør i Baker Brun, Kari Wulf, gleder seg over ekspansjonen og lover at det ikke skal stoppe med dagens 25 bakeriutsalg.

Hygge er nøkkelordet

Baker Brun har de siste årene gjennomført flere markedsundersøkelser og jobbet med kundeinnsikt. Her har de funnet et gullkorn som har blitt nøkkelordet for bedriften.

– Innsikten har gitt oss informasjon om at forbrukeren synes det er veldig hyggelig å komme til oss. Ordet hygge har blitt et ord av spesiell betydning hos oss. Ordet hygge kom opp som det viktigste ordet i markedsundersøkelsen. Det er et ord og begrep vi har tatt tak i og bruker i alt vi gjør.

– Så ordet har blitt deres arbeidsordre?

– Ja, det har egentlig blitt det. Alt vi gjør skal underbygge ordet hygge, sier Kari Wulf.

Sittegruppe i grått med disken i bakgrunnen.
Baker Bruns 24. bakeriutsalg har blitt godt mottatt på Knarvik.
Runde trehvite bord med svarte stoler rundt.
Interiør på det nye utsalget i Knarvik.
Powered by Labrador CMS