Heggdalsvik var for noen år tilbake på leit etter lokaler til eget bakeri i Oslo sentrum, men leieprisene var den gang for høye.

– Å starte for meg selv er noe jeg har hatt i tankene i flere år. Jeg vurderte et lignende konsept for noen år tilbake, men det ble det ikke noe av, og jeg startet isteden som bakesjef i Samverket i Moss. Etter to år i Moss har jeg trent på rollen som leder og konseptideen min har også modnet. For noen måneder tilbake tok utleier på Aker Brygge kontakt med meg og sa at de hadde ledige lokaler og jeg fikk et godt tilbud. Og nå var tiden moden for å gjøre dette, sier Heggdalsvik til Bakeri.net.

Nordisk stil

Navnet på bakeriet blir Kveitemjøl, som gir assosiasjoner til råvarene som skal brukes. Heggdalsvik vil bruke norske, kortreiste råvarer av høy kvalitet.

– Det skal være topp kvalitet på råvarer for å skape topp kvalitet sluttprodukter. Og det er konseptet til Kveitemjøl. Nordisk baking. Norske, kortreiste og økologiske råvarer. Surdeig og lange tradisjonelle prosesser når vi lager brød. Bare mel, salt og vann. Men vi skal også lage småbakst hvor jeg vil eksperimentere med former, fylninger og smaker. Jeg vil stå for noe som vekker lysten på bakervarer av høy kvalitet, sier Heggdalsvik.

– Vi skal også satse på vegetarisk og veganske produkter, jeg tror markedet er overmodent for et bakeri som skreddersyr slike produkter.

Vil kurse

I oppstarten blir det ikke kveldsåpent med pizza, som mange andre bakerier satser på i disse dager.

– Vi har åpent fra morgen til sen ettermiddag syv dager i uken, og skal til å begynne med ikke kjøre pizza og øl/vin på kveldstid. Det er noe som kan hende kommer på sikt, vi må se an behovet og markedet. Men jeg satser på at Kveitemjøl skal bli et kurssted på kveldstid. Jeg vil lage bakekurs for privatpersoner og også for bransjen, og tror vi ligger godt plassert for å få til dette.

Per i dag er bakeriet en byggeplass, men designen er klar og det meste av utstyr er kjøpt inn. Går alt etter planen åpner Heggdalsvik i april neste år.

Per i dag er bakeriet en byggeplass, men designen er klar og det meste av utstyr er kjøpt inn. Går alt etter planen åpner Heggdalsvik i april neste år.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Godt arbeidsmiljø

Heggdalsvik har lang erfaring fra bransjen. Han startet opp i Molde Bakeri, gikk videre til Godt Brød, så videre til bakesatsingen i Smart Club, før han gikk tilbake til skolen og tok en markedsøkonomutdannelse på BI. Så ble det Nærbakst i noen år, før han startet i Samverket. Han har mesterbrev, er diplombaker og også utøver på landslaget.

– Hele mesterutdanningen legger opp til å starte noe for seg selv, og nå er tiden riktig for meg å prøve. Jeg tror også konseptet vil treffe godt. Vi har så klart høy fokus på produktkvalitet, men jeg vil også bygge et godt arbeidsmiljø. Jeg er av den oppfatningen at hvis vi har det fint på jobb, da synes kundene det er fint å komme til oss. Det vil smitte over og skape god stemning. Jeg skal jobbe for å få til dette, sier Heggdalsvik.

Pen plassering

Lokalene Heggdalsvik åpnet bakeriet i, ligger i Fjordalleen 10, noen få meter fra vannet på den gamle industribrygga. Tidligere var det Håndverksbakeriet som holdt hus her, men de de ga seg i høst tok utleier kontakt med Heggdalsvik.

– Jeg tenker jo at dette er en god plassering for et bakeri. Det er mye næringsliv i området, og vi skal jobbe for å få til avtaler på møtemat og lunsj til bedrifter. I sommerhalvåret er det jo generelt mye folk i området, og vi får om lag 30 sitteplasser utendørs. Utleier skal også bygge ut lokalene med cirka 30 kvm, så jeg tror vi kan få rundt 50-60 sitteplasser innendørs. Ellers blir det stort bakebord bak et stort vindu, slik at gjestene kan se hvordan vi baker. Åpenhet og innsyn tror jeg folk setter pris på, sier Heggdalsvik, som tror han får åpnet Kveitemjøl innen april 2020.