Kvartetten Stian Fjæreide, Bjørn Hyge, Ann-Charlotte Hyge og Annkatrin Sæterøy står bak det nye bakeriet og ølstedet Brøøl, som åpner på Bakklandet i Trondheim i starten av mai. Her vil kundene få servert både brød og øl – derav navnet Brøøl, skriver Adresseavisen.

— Det finnes ikke et slikt bakeri i Trondheim, og vi mener også at vårt bakeri vil passe perfekt på Bakklandet. På morgenen kan du kjøpe med deg et brød, og på kveldstid blir det en pub hvor det vil bli servert dagens gryte – med brød selvsagt, sier Ann-Charlotte Hyge.

Brøøl har innledet et samarbeid med melprodusenten Gullimunn AS i Steinkjer som leverer ikkeraffinert mel basert på gamle kornsorter. E. C. Dahls skal levere ølet, og de vil også få mesk, som er rester fra ølproduksjon. Mesk er ypperlig i brødbaking, ifølge Fjæreide.

— Det å kombinere brød og øl synes jeg er spennende. Hvert eneste brød skal ikke smake øl, men vi skal prøve å matche produktene opp mot hverandre, og det vil nok være litt øl i noen av brødene, sier Fjæreide til Adresseavisen.