Planene om en større bakeri- og konditorikjede var der allerede i 1997, da ekteparet Tomm og Nina Munthe startet Nordstrand Conditori på Nordstrand i Oslo.

— Men så ble vi opptatt med både barn og husbygging. Tiden strakk ikke til. Nå er imidlertid huset ferdig og barna i ferd med å flytte ut, forteller Tomm Munthe til Bakeri.net.

De siste tre årene har han og kona jobbet med å konkretisere planene for det som nå snart skal skje.

— Vi åpner tre, kanskje fire nye butikker i løpet av denne sommeren. Så åpner vi to, kanskje tre nye butikker i løpet av våren 2018. Av praktiske årsaker har vi bygd opp et produksjonslokale i nærheten av der vi bor i Ski, forteller han.

Tilbake til Munkelia

Per i dag har Nordstrand Conditori to utsalg i tillegg til produksjonslokalet på Ski. Det ene er på samme sted som produksjonen, mens det andre midlertidig befinner seg på Lambertseter i Oslo. For under ett år siden måtte nemlig Nordstrand Conditori flytte fra Munkelia til Lambertseter fordi bygget i Munkelia skulle rives.

— Der kommer det et nybygg med blant annet 80 nye leiligheter. Første etasje er satt av til næringslokaler, og der har vi reservert en plass. Så vi kommer tilbake til Munkelia igjen, forteller Munthe.

Han har også reservert plass til en butikk på det nye Oppsal-senteret som skal åpne i neste år. De tre butikkene som åpner denne sommeren er plassert på henholdsvis Vinterbro senter, i Kværnerbyen og på Vollebekk i Oslo.

— Vi vurderer også å åpne en avdeling i Ås ganske snart, sier Munthe, som i tillegg er interessert i å finne et egnet lokale til en avdeling i sentrum av Ski.

Satser på vekstområder

— Hvordan har dere valgt ut disse stedene?

— Vi har tenkt på beliggenhet og kundegrunnlaget. I stedet for å konkurrere med de tradisjonsrike bakeriene som har tilhold på fine adresser i sentrum av Oslo, har vi valgt å satse på områder rett utenfor byen, gjerne nye drabantbyer eller steder i sterk vekst. For eksempel Vollebekk, hvor det kommer mange nye leiligheter de neste årene. Om ikke markedet er så stort der nå, vil det bli det på sikt, sier Munthe.

Selv er han utdannet både baker, konditor og kokk, mens Nina Triber Munthe har utdannelse innen salg og markedsføring.

Det er investert mange millioner kroner, og det skal investeres enda flere fremover.

— I tillegg har vi jo mange års erfaring fra å drive et konditori med både utsalg og servering, så vi har absolutt «know how-en» på plass. Vi vet hva som gjelder, og hva som må til for å tjene penger på bakeri- og konditoridrift. Derfor har vi stor tro på denne satsingen.

— Hvordan finansierer dere den voldsomme utvidelsen av bedriften på så kort tid?

— Som sagt har vi planlagt dette i tre år, og vi har klart å få med både banken og flere investorer på planene våre.

— Hvor stor investering er det snakk om totalt?

— Det er investert mange millioner kroner, og det skal investeres enda flere fremover. Før alt er på plass vil jeg ikke si noe mer om summene eller hvem investorene er.

Litt baking i hver butikk

Munthe regner med å ansette mellom 20 og 30 nye personer i forbindelse med utvidelsen. Mange av dem skal være fagutdannede bakere og konditorer. Noen intervjurunder er allerede unnagjort og flere stillinger også besatt. Munthe ser for seg at det kommer til å jobbe mellom ti og tolv personer i produksjonen når alle de nye avdelingene har åpnet. Dette lokalet, som ligger i Nygårdskrysset i Ski, er cirka 500 kvadratmeter stort. Tanken er at butikkene skal få levert ferske varer herfra hver morgen og så fylle på med egen bakst utover dagen.

— Hovedproduksjonen blir i Ski, men det skal også bakes litt på hvert sted. Vi ønsker å ha minst én faglært konditor tilstede i hver butikk, og vi vil legge til rette for at kundene skal få snakke direkte med vedkommende. Dette er noe vi også har praktisert i Nordstrand Conditori, og det har vært veldig populært. Derfor er det noe vi ønsker å ta med oss videre.

Tomm Munthe i produksjonslokalet i Ski, hvor hoveddelen av produksjonen til …Piece of Cake!-kjeden vil finne sted.

Tomm Munthe i produksjonslokalet i Ski, hvor hoveddelen av produksjonen til …Piece of Cake!-kjeden vil finne sted.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

 

Skal fikse det meste

Munthe forteller at de kommer til å videreføre mye annet fra Nordstrand Conditori også, selv om navnet på butikkene nå blir endret til …Piece of Cake!

— Vi kommer til å fortsette med konseptet vårt, som er å åpne tidlig på morgenen med frokost og kaffe, for deretter å fortsette med å servere lunsj senere på dagen. På de stedene hvor det passer seg, kommer vi også til å fortsette utover kvelden med servering av pizza og enkle pastaretter samt øl og vin. Men samtidig vil vi være et tradisjonelt, norskt konditori som byr på gode og kjente kvalitetsprodukter. Navnet …Piece of Cake! har vi valgt fordi det passer bra for et konditori og fordi vi skal fikse det meste. Hvis du mandag morgen kommer på at du har glemt 50-årsdagen til en kollega for eksempel, da vil vi kunne levere en kake med tekst på under én time.

I tillegg til å kunne snakke direkte med en fagutdannet konditor, skal kundene hos …Piece of Cake! også kunne se hvordan de ansatte jobber i bakeriet. Munthe beskriver lokalene han har valgt som «store og flotte». Noen steder blir det også uteservering.

Kake sunt for sjelen

— Hvem er målgruppen til …Piece of Cake! ?

— Vi ønsker å nå bredest mulig ut, så egentlig er målgruppen alle. Men vi vil prøve å treffe litt unge og urbane folk. De som gjerne tar med seg en kaffe på morgenen for deretter å spise lunsj ute og så kanskje tar med seg en pizza hjem på kvelden. Vi planlegger å bruke sosiale medier aktivt i markedsføringen. Der blir det litt gøy, blant annet med videoer på YouTube. Så om ett år fra nå kommer …Piece of Cake! til å være mer kjent.

Munthe legger til at utvalget hos …Piece of Cake! også vil bestå av sunnere alternativer som grove brød, salater og smoothier.

— Folk er jo veldig opptatt av helse, kropp og sunnhet for tiden, og vi skal tilby noe for alle. Samtidig er det mye prestasjonsjag og stress i dagens samfunn, og vi tror det kan være litt sunt for sjelen å sette seg ned og nyte et godt kakestykke til kaffen av og til.