Den 25. utgaven av messen Cake International ble nylig avholdt i Birmingham i England. Kate Kippersund fra Flying Cakery var tilstede for åttende året på rad.

— Cake International er sentrum for det som skjer på kakefronten i verden, og jeg mener at de fleste norske bakerier burde sende minst én person dit hvert år, sier Kate Kippersund.

Denne bryllupskaken vant en gullmedalje.

Denne bryllupskaken vant en gullmedalje.

Foto: Flying Cakery

Helt siden hun selv var på Cake International for første gang i 2010, har hun vært bevisst på å prøve å få flere nordmenn med.

— Jeg har prøvd å opplyse folk om alt som skjer der, og det er stadig flere som får øynene opp for dette eventet. Nå har Ivar Bakke fra Ivar the Cakemaker sagt at han blir med i neste år, forteller Kippersund.

Hun anslår at det i år var rundt 20 nordmenn på messen.

— Jeg hadde med meg noen som var der for første gang, blant annet partneren min Elisabeth og Hege fra Vaaland Dampbakeri. Det er en hektisk helg med mange inntrykk, så det kan nok være litt overveldende den første gangen. Selv begynner jeg å bli godt vant til denne messen nå, og kjenner flere av utstillerne. Det er veldig kjekt å være del av et internasjonalt miljø.

Konkurranser

De mange ulike konkurransene er en viktig del av programmet på Cake International hvert år.

— Jeg pleier alltid å delta i noen konkurranser, men i år ble det kun én. Det har vært en hektisk høst fordi vi har flyttet Flying Cakery til et nytt og større lokale i Bergen. Jeg stilte i cupcakes-klassen i år, men nådde ikke opp, sier Kippersund.

Det gjorde imidlertid Stine Hauge, som driver hjemmebakeriet Kaketuppa i Tønsberg.

— Stine konkurrerte i flere kategorier, blant annet den nye kategorien marsipanmodellering. Her fikk hun en sølvmedalje, noe som er helt fantastisk, forteller Kippersund.

I konkurransene på Cake International ligger hovedfokuset på teknikk, mens smak bedømmes i mindre grad.

— Dommerne ser blant annet på hvordan du mestrer teknikkene, designet og helheten. Jeg pleier alltid å ta en prat med dommerne etter konkurransen, for det er veldig lærerikt, sier Kippersund.

En annen gullvinner på årets messe.

En annen gullvinner på årets messe.

Foto: Flying Cakery

Gjør avtaler

Hun pleier også å snakke mye utstyrsleverandørene på Cake International hvert år.

— På Cake International møter vi mange utstyrsleverandører som vi ikke får tak i her i Norge. Det er gull verdt, for da kan vi gjøre direkte avtaler med dem. Mange av firmaene leier også inn kjente konditorer til å demonstrere utstyret på messen. Det holdes også en lang rekke kurs og workshops på messen. Slik kan du lære deg mange nye og freshe teknikker som gjør at kakene blir helt «wow».

Kippersund forteller at hun gjerne er litt trøtt og sliten etter et langt arbeidsår når hun ankommer Cake International i november.

— Men i løpet av messen får jeg så mye ny inspirasjon, at jeg er full av energi og lyst til å gjøre alt mulig når jeg kommer hjem!

Cake International er en messe som samler kakeentusiaster fra hele verden, både profesjonelle og hobbybakere.

Cake International er en messe som samler kakeentusiaster fra hele verden, både profesjonelle og hobbybakere.

Foto: Flying Cakery