Det er ikke alle ting man kan styre i en en konkurranse som foregår et sted man aldri har vært og ikke kjenner forholdene. For eksempel hvor varmt er det der man skal bake? Og hva gjør det med tempoet man jobber i?

Varmt i tralla

– Det var noen produkter som gikk litt for lang i hevingen da det ble fryktelig varmt i tralla hvor de hevet. Jeg burde nok ha jobbet raskere fra starten for å ta igjen varmen, men slik gikk det ikke og noen produkter ble som de skulle og noen ble ikke optimale, sier Fredrik Lønne, som var med på laget som vant gull i Nordic 2017.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Epler og jordskokk

Mysteriebrødet er et produkt hvor brødbakerne får utdelt noen råvarer dagen før konkurransen, så får de en time på seg til å lage en oppskrift de må bruke på konkurransedagen.

I år var råvarene epler, jordskokk og hvetesur.

– Jeg har ikke jobbet med jordskokk før, så jeg tenkte at den måtte jeg bake i ovnen for å myke den opp. Epler har jeg jobbet med, så det var for så vidt greit, men jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle balansere disse to råvarene i oppskriften, så det blei rett og slett litt tipping, sier Fredrik.

– Jeg endte opp med å bruke ca 50/50 epler og jordskokk ,men dette var ett av produktene hvor jeg slet litt med overheving så det ble ikke helt optimalt utseendemessig. Men innvendig ble det bra.

Overraskelsesbrødet skulle bestå av råvarene epler, jordskokk og hvetesurdeig. Dett brødet gikk litt langt i heveprosessen og ble ikke optimalt, ifølge Fredrik.

Overraskelsesbrødet skulle bestå av råvarene epler, jordskokk og hvetesurdeig. Dett brødet gikk litt langt i heveprosessen og ble ikke optimalt, ifølge Fredrik.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Hektiske forberedelser

Årets Nordic Bakery Cup kom raskt på deltagerne og de har ikke hatt veldig god tid til forberedelser. Forrige nordiske mesterskap ble arrangert i september i 2017, så det er om lag et halvt år siden forrige store konkurranse.

– Alt i alt er jeg greit fornøyd med konkurransen. Det har vært en hektisk prosess i forkant med trening, og litt for tett mellom konkurranser, men jeg er greit fornøyd likevel, sier Lønne.