Stenar Volden fra alimenta og Jenny Olsson fra Zeelandia møter norske kunder på Sveriges Bageri & Konditorimässa.
Stenar Volden fra alimenta og Jenny Olsson fra Zeelandia møter norske kunder på Sveriges Bageri & Konditorimässa.

Alimenta tilstede i Stockholm

Råvareleverandøren Allimenta er tilstede på Sveriges Bageri & Konditorimässa for å representere underleverandøren Zeelandia.

Publisert Sist oppdatert

Vi ser også at det ultra-svenske semlefyllet får fotfeste i Norge.

Steinar Volden i Alimenta snakker med de norske besøkende på Sveriges Bageri & Konditorimässa for å presentere nyheter fra deres underleverandør Zeelandia.

– Det er viktig for oss å være tilstede og ta imot våre norske kunder her i Sverige. Zeelandia har mange produkter som er interessante i det norske markedet. Så det er viktig for både oss og Zeelandia, sier Volden.

Glutenfrie nyheter

Noen nyheter fra Zeelandia som er klart for det norske markedet er blant annet glutenfrie bakervarer, som brød, pizzabunner, kaker og lignende.

– De glutenfrie varene blir produsert på Zeelandias fabrikk i Italia. De har en veldig god kvalitet og gir en fin struktur som ligner på konvensjonelt brød og som kan stekes i steinovn og ser bra ut, sier Jenny Olsson, salgskoordinator eksport i Zeelandia, som står på stand med Steinar Volden.

Zeelandia kommer nå også med en rotfrukt til innbaking i brød.

Brød med rotfrukt kan bli stort i Norge, tror blant annet Alimenta og Zeelandia.
Brød med rotfrukt kan bli stort i Norge, tror blant annet Alimenta og Zeelandia.

”Fettisdagsbulle”

– Hvilke produkter fra Zeelandia kan selge godt i Norge?

– Fylninger av forskjellig slag er alltid populært, men også kremer, syltetøy med 70 prosent frukt. Vi ser også at det ultra-svenske semlefyllet (Semle er en bolle med mandelmasse og ost som også kalles fettisdagsbulle i Sverige) får fotfeste i Norge. Mousser av forskjellig slag og dessuten surdeig med smak, både sitron og aprikos, tror vi skal selge bra hjemme, forteller Volden.

Trivelig å møte nordmenn

– Hvilke produkter fra Zeelandia fungerer per i dag på det norske markedet?

– Vi selger mye bakehjelpemidler som er tilpasset det enkelte bakeri, sauser, soyaprotein og krydder. Og det går en del fondant og sitronkrem er stort i Norge, sier Volden.

– Er det mye nordmenn på messen?

– Ja, det er en del, men dessverre kræskjer denne messen med Südback i Tyskland, så det er nok mange som er der. Men vi har snakket med de største kundene våre, sier Volden.

– Så er det veldig trivelig for oss å møte de norske kundene også. Da får de sett oss og hilst og vi blir mer enn bare et navn, sier Jenny Olsson i Zeelandia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS