Zeelandia er et nederlandsk selskap med 2800 ansatte og en fullsortimentsleverandør til bakerier i store deler av verden. I deres sortiment finner vi blant annet funksjonelt fett (flytende og faste), margariner, marsipan og mandelmasse, remonser/fylninger, bakehjelpemidler, fondant, kakemikser, glutenfritt og slippmidler. De mest kjente Zeelandia-produktene i Norge er, Panda- og Prokornbrødet, samt Gamma.

– Vi har vært på jakt etter en sterkere leverandør innenfor bakeri og konditori som kan tilføre noe til markedet. Det er viktig både for oss og for bransjen. Det har vært viktig å finne en leverandør med stor kunnskap og betydelig innovasjonsevne som vi kan samarbeide tett med, samtidig som de har stor bredde i sitt sortiment.

– For våre kunder betyr det større mangfold, høy kvalitet og at vi kan være en bidragsyter til nye produkter og videreutvikling av produktene i eksisterende portefølje. Jeg har stor tro på at bakere og konditorer kan gjøre mye selvstendig produktutvikling sammen med gode sparringpartnere. Det gjelder alt fra dekor på brød til smak som er ekstremt viktig, sier daglig leder Morten Andersen.

Alimenta har hatt diskusjoner med Zeelandia siden etter sommeren og har nylig signert avtalen.

– Nyheten om at vi overtar som distributør for Zeelandia i Norge har blitt veldig godt mottatt blant våre kunder og i markedet forøvrig. Vi har allerede levert ut mange vareprøver og har fått gode tilbakemeldinger. Vi gleder oss til å jobbe i markedet med disse produktene, sier Andersen.
Alimenta vil jobbe tett opp mot både hovedkontoret i Nerland og utviklingslaben i Gøteborg.