Rett før påske bør det være åpnet, det nye bakeriet til baker Abdul Karim Abdulkhalek Abbara fra Syria.

Mannen som hadde sitt eget bakeri hjemme i Syria, før han kom til sin nye hjemby Hammerfest, gjør seg klar for å servere folk nybakte boller og brød, skriver iFinnmark.no.

Abdul Karim tok over lokalene i Hammerfest sentrum 1. februar, og har ikke ligget på latsiden den siste tiden. Han har blant annet ansatt tre personer og bestilt en steinovn, som nå er på vei til Hammerfest med båt.

– Jeg må gjøre det ordentlig. I Norge er det mange regler når man skal starte en bedrift, og de må jeg følge, sier Abdul.

Abdul planlegger å selge en miks av ferske italienske, franske og arabiske brød, samt paier med alt fra kjøttdeig til egg, ost og spinat, skriver iFinnmark.no.

– Det er fantastisk å føle at bakeriet og jeg er velkommen. Men det er også noen som sier at de ikke tror folk vil handle hos meg, at de heller vil kjøpe brødene sine der de handler resten av dagligvarene sine. Da svarer jeg at; Ja, kanskje det. Men jeg velger å være optimist og jeg tror at dette kommer til å gå bra. Jeg skal i alle fall gjøre mitt ytterste for å gjøre folk fornøyd, sier den syriske bakeren.