Hanna Marie Halvorsen Bergan (30) er femte generasjons eier og driver av Aanerud Bakeri.

Aanerud Bakeri nominert til pris

– Jeg tar det som et kompliment og en tommel opp for det vi gjør, sier eier og daglig leder Hanna Marie Halvorsen Bergan.

Publisert

Mandag 13. mai arrangeres HER Conference & Awards på Grand Hotel i Oslo. Arrangementet starter med foredrag av inspirerende damer som kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, smykkedesigner og gründer Efva Attling og styreleder Elisabeth Grieg - for å nevne noen.

Etter konferansen er det tid for prisutdelingen HER Awards, som skal ledes av Tinashe og Odd Magnus Williamson. HER Awards er ifølge arrangøren selv en hyllest til de bemerkelsesverdige kvinnene som har tatt risiko, utfordret normer og skapt en varig innvirkning gjennom sine selskaper

Trodde det var spam

Det skal deles ut priser i flere kategorier under HER Awards, og det er fem nominerte i hver kategori. En av de fem nominerte i kategorien Årets lokale bedrift er Aanerud Bakeri.

Slik beskrives Årets lokale bedrift-prisen på HER-programmets nettside:

Denne prisen hyller bedrifter som har satt sitt preg på lokalsamfunnet. Det handler om bedrifter som ikke bare tenker på sin egen lommebok, men som også skaper arbeidsplasser og styrker fellesskapet i sitt nærområde. Kriteriene her inkluderer vekst, kundetilfredshet, lokal sysselsetting og bærekraftig praksis. Disse lokale bedriftene er økonomiske drivkrefter og positive bidragsytere til lokalsamfunnet.

– Jeg fikk en mail om nominasjonen, og jeg trodde først at det var spam, forteller Hanna Marie Halvorsen Bergan, som er femte generasjons eier og driver av Aanerud Bakeri.

En ny møteplass

Hun tok over driften og eierskapet av den over 100 år gamle familiebedriften i fjor vår, og i løpet av sitt første år i sjefsstolen har hun fått utrettet mye:

– Vi har utvidet med en ny kafédel som har 50 sitteplasser, og der har vi begynt å arrangere ulike eventer som pizzakvelder, quizkvelder og afternoon tea. Det har gitt bygda en ny møteplass, og det har vært veldig populært. For oss gir det også et kjærkomment bidrag til økonomien i de stillere periodene av året. Ellers har vi lansert ny nettside med ny nettbutikk. Vi har også digitalisert oss bort fra papir og ringpermer, noe som sparer oss for mye tid, forteller Hanna.

Gir motivasjon

Hun valgte heldigvis å google avsenderen av nominasjonsmailen, og gjennom Instagram fant hun ut at det er en seriøs aktør som står bak HER Awards. HER står for Hun Etablerer Ressursprogrammet. Det er en digital plattform som har som mål å oppmuntre flere kvinner til å ta del i næringslivet.

– Det var en veldig hyggelig overraskelse, og jeg er beæret over at lille Aanerud Bakeri er en av fem nominerte til denne nasjonale prisen. Jeg tar det som et kompliment og en tommel opp for det vi gjør. Det gir også god motivasjon til å fortsette arbeidet, sier Hanna.

Roser de ansatte

Hun synes det er ekstra kult at HER Awards er en prisutdeling som hyller kvinner i næringslivet.

– Det er veldig fint med en slik pris, for det er langt færre kvinner enn menn som starter og driver selskaper. Selv har jeg som ung kvinne og tobarnsmor valgt å ta over både eierskapet og styringen av en ganske stor bedrift. Jeg har også turt å gjennomføre noen endringer. Det har vært litt skummelt til tider, men det har gått bra. Alle de dyktige fagfolkene som jeg har rundt meg skal ha mye av æren for det, understreker Hanna.

Powered by Labrador CMS