Skravlekoppen skal gjøre det lettere å prate med noen man ikke kjenner fra før.

Aanerud Bakeri bidrar til bedre folkehelse med «Skravlekoppen!»

Når kundene bestiller drikken sin hos Aanerud Bakeri i en Skravlekopp, viser de andre i lokalet at de gjerne skravler med noen mens de drikker den.

Publisert Sist oppdatert

Vi i Aanerud Bakeri har lyst til at Skravlekoppen kan være med å bidra til at noen kan få en litt bedre hverdag når de kjøper noe å drikke hos oss.

En Skravlekafé er en kafé som ønsker å skape en arena for samtaler mellom mennesker og bidra til å gjøre samfunnet rausere og mer inkluderende. Det er litt liten plass inne hos Aanerud Bakeri på Årnes på vinteren, men snart er uteserveringen igang og det kan bli rift om skravlekoppene. Inntil videre har er det kjøpt inn 6 skravlekopper og daglig leder ved bakeriet, Heidi Aasli håper nesbuene har lyst til å kjøpe drikken sin i en slik.

– Med Skravlekoppen følger et par Skravlekort – kort med åpne og litt morsomme spørsmål som gjør det lett å prate med fremmede. Da har man både gitt et signal på at man er åpen for en prat og man har noe å prate om. Skravlekopp er som kjærligheten. Den smaker best når den deles med andre, sier Aasli.

Historien

Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke Knutson, som fikk idéen da hun i 2017 hørte et innlegg om ensomhet. Konseptet er utviklet i samarbeid med Bærum kommune.

– Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun fortalte om eldre mennesker som ikke har hatt besøk på 15 år. Ungdommer som aldri har hatt en venn. Voksne som har følt seg utestengt og utenfor hele livet. Barn helt ned i 11-årsalderen som tar livet av seg fordi de føler seg ensomme. Et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss, sa Knutson.

– Historiene til fru. Cottam er dessverre ikke unike, og det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn. Vi i Aanerud Bakeri har lyst til at Skravlekoppen kan være med å bidra til at noen kan få en litt bedre hverdag når de kjøper noe å drikke hos oss. Vi fikk koppene levert i dag, og gleder oss til å kunne tilby kundene våre dette, sier Heidi Aasli i Aanerud Bakeri.

Skravlekoppkommune

– Vi ser at Bærum Kommune har blitt en skravlekopp-kommune, og oppfordrer Nes Kommune til å bli en Skravlekopp-kommune også, sier Aasli.

En Skravlekoppkommune er :

  • en kommune som har inkludering og raushet i målsettingene sine.
  • en kommune som har lyst til å gjøre noe med et stort og voksende problem, og som vet at vi trenger mange møteplasser og mange engasjerte folk for å komme noen vei.
  • en kommune som legger til rette for at hver og en av oss kan være med å bidra på en enkel måte.

 

Powered by Labrador CMS