Peder Jørgensen misliker situasjonen sterkt.

– Det er jo ganske stor forskjell fra normale tider, sier han lett hoderystende.

– Det ser ikke lyst ut akkurat nå. Vi er nødt til å bake når vi baker. Nå i ettertid er det ganske irriterende at vi ikke har bedre strømavtaler og at vi ikke har bedre gjenvinning av den strømmen vi bruker, sier Jørgensen.

En skummel galopp

Så regningen kunne vært mindre med bedre tiltak i forkant?
– Ja, og sånn sett er jo dette litt vår egen skyld. Vi går ikke konkurs som følge av dette, men det er opplagt ikke en bærekraftig utvikling over tid, sier Jørgensen.

Baker Jørgensen AS hadde en omsetning i fjor på rundt 44 millioner kroner. Bedriften har omtrent 40 årsverk fordelt på bortimot 80 ansatte totalt.

Hvordan tror du strømregningen blir utover hele 2022?
– Jeg tror ingenting akkurat nå!

Men mens vi venter setter han seg ned, ser på tallene og gjør en liten kalkulering og fortsetter:

– Jeg vil tippe at regningen blir på rundt over en million kroner i 2022, og da begynner det å nærme seg to-tre prosent av den totale omsetningen. Dette, i kombinasjon med kostnader i forbindelse med koronaen og prisøkning på råvarer, er faktisk en ganske skummel galopp, sier Peder Jørgensen.

Må gjøre tiltak

Hvilke muligheter ser du for deg at du kan gjøre for å ta igjen det tapte?
– Det er i hvert fall ikke mulig å ta inn igjen noe fra siste halvår! Men det er klart vi må gjøre noe. Vi må gjøre flere tiltak. Vi kan selvfølgelig skru opp prisene og vi kan spare strøm. Kanskje vi kan endre sortimentet også, men vi vil jo absolutt ikke gi et dårligere tilbud til kundene. Jeg håper dette er et forbigående fenomen og at det blir mer stabile priser på strøm i fremtiden. Og en større forutsigbarhet, sier Peder Jørgensen.