To av de mest kjente restaurantkjeder i Norge slås sammen og ny majoritetseier i Dolly Dimple`s, Umoe Restaurants AS vil heve markedet.

Merkevarene skal utvikles videre i et felleseid selskap, hvor tidligere Dolly Dimple’s-eier NorgesGruppen Servicehandel AS også beholder en andel. Kjøpet er betinget av en godkjennelse fra Konkurransetilsynet, skriver Umoe Restaurants AS i en pressemelding.

Pressemeldingen beretter videre at begge de to aktørene har foretatt store grep for å modernisere seg de siste årene. Oppkjøpet åpner nå for å ytterligere styrke potensialet for videre utvikling, blant annet knyttet til innkjøp, produktutvikling og innovasjon.

– Markedet for uformelle spiseopplevelser er krevende og vi forholder oss til konkurranse fra en rekke norske og internasjonale aktører. Denne alliansen ruster oss til å løfte hele markedet, møte konkurranse og skape gode matopplevelser for enda flere i årene som kommer. Dolly Dimple’s har gjort en formidabel jobb med å snu drift og økonomi – og fremstår i dag som en veldrevet og profesjonell aktør i en positiv utvikling, sier Sverre Helno, konsernsjef i Umoe Restaurants AS i pressemeldingen.

 

124 pizzarestauranter

Peppes Pizza har 81 restauranter og Dolly Dimple`s har 43, til sammen blir det nye selskapet en betydelig aktør i dette segmentet.

– For Umoe Restaurants er denne avtalen en bekreftelse på at Peppes Pizza er en sterk og attraktiv partner, som kan bidra til å løfte og videreutvikle begge merkevarene til kundenes beste. Vi initierte kontakten med NorgesGruppen Servicehandel fordi vi tror at det er mulig å ta ut store synergier sammen. Dyrker vi videre det beste fra to restaurantkjeder, kan vi fortsette å ligge i forkant i møte med stadig tøffere forventninger fra restaurantgjestene, sier Sverre Helno i pressemeldingen.

Umoe Restaurants AS har en rekke enkeltrestauranter og kjederestauranter i porteføljen foruten Peppes og nå Dolly Dimple`s. Blant annet Burger King, TGI Fridays, bakerikjeden Fattigmann, sidesporet, stopp pressen, Eataly og en rekke andre.