Mens det var fullt trykk hele fredagen og lørdag formiddag, roet det seg litt utover dagen lørdag.

– Været var jo fantastisk bra på lørdag, så det er ikke noe rart at det var litt rolig på messen etter kl 14:00. Mange ville nok ut i godværet. Men vi hadde om lag 600 besøkende totalt, noe som er veldig bra, og på lørdag kveld dukket det opp 300 mennesker til messefest, forteller Brit Bjørkli, marketingsjef i Idun Industri.

Populære miniseminar

I år var det også lagt opp til flere miniseminarer og det var spesielt to som skilte seg ut i popularitet.

– Iduns Trond Wenner holdt miniseminaret ”Den magiske surdeigen” som hadde fullt hus fikk mange gode tilbakemeldinger. Det samme med seminaret ”Hvordan lykkes i sosiale medier”, et seminar av Iduns kommunikasjonssjef, Monica Gagnon, var også stapp fullt. Det er hyggelig at folk liker seminardelen av Idémessen, dette kommer nok til å bli gjentatt, sier Bjørkli.

Vegansk interesse

– Vi har ikke analysert hvilke stander som fikk mest oppmerksomhet fra gjestene, men underveis fikk jeg tilbakemelding på at veldig mange var interessert i hvordan bakeriutsalg kan tilby veganske alternativer, hvor vi presenterte flere løsninger. Dessuten var det stor interesse for et brød som vi har hatt i sortimentet siden 2008, men som har fått ny aktualitet nå, nemlig lettbrød. Mange forbrukere etterspør brød med mindre kalorier eller karbohydrater, både de som skal slanke seg og mange med for eksempel diabetes som må spise mat med mindre kalorier, forteller Bjørkli, og legger til at det også var mange som spurte om de nye aktive surdeigene.

Hos Bako var det den nye standard emballasjeserien, ”Nyt” og konseptet ”Vask Tørk og Hygiene”, som fikk størst oppmerksomhet. De fargerike fristelsene og iskremtilbehør fra Nic, var også meget populært.

Av konditorisortimentet, var det bakefaste syltetøy og den veganske kakemiksen som fikk størst oppmerksomhet. I My Bakerys sortiment var det nyheten Scrocchiarella det var størst interesse for.

God stemning lørdag kveld

Idémessen ble på lørdag kveld rundet av med stor messefest på uteområdet til Idun på Skjetten.

– Messefest på lørdag var en stor suksess. Været var fantastisk og vi var cirka 300 mennesker. Masse god mat, underholdning og folk i topp stemning ga en fin avslutning på en bra messe, sier Brit Bjørkli.