Administrerende direktør Thomas Bjarkholm og markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen ved den moderne produksjonslinjen på Langhus.
Administrerende direktør Thomas Bjarkholm og markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen ved den moderne produksjonslinjen på Langhus.

50 år med pølse- og hamburgerbrød

Pølsebrødbaker’n på Langhus, som har bakt over 6 milliarder pølse- og hamburgerbrød til det norske folk, feiret 50 år mandag 11. mai.

Publisert Sist oppdatert

Lantmännen Unibake er en viktig lokal arbeidsplass og har opp gjennom årene sysselsatt nær 1200 medarbeidere i produksjonen.

Det eksakte antallet er 6 359 899 954 pølse- og hamburgerbrød. Nå er bedriften inne i sin høysesong og kjører tre skift for å dekke etterspørselen. Som en følge av korona-utbruddet har bedriften innført ekstra retningslinjer for å sikre produksjonen på Langhus mot smitte. Dette innebærer at alle andre funksjoner utenom produksjonen har fått hjemmekontor.

1200 medarbeidere

– Lantmännen Unibake er en viktig lokal arbeidsplass og har opp gjennom årene sysselsatt nær 1200 medarbeidere i produksjonen. Vi er også opptatt av å sikre fremtidig rekruttering og er godkjent lærebedrift som tar inn et par lærlinger hvert år. Det er viktig å bevare lokale industriarbeidsplasser, og vi har foretatt mange og store investeringer for å sikre at vi også i fremtiden skal være en solid hjørnestensbedrift, sier Thomas Bjarkholm.

Leverer overskuddsenergi

– Lantmännen Unibake er opptatt av lokalmiljøet, og vi er opptatt av bærekraft. Det betyr blant annet at vi hvert år leverer 900 000 KW med varme til skolen og idrettsplassen, som er våre nærmeste naboer. Vi fokuserer også på å redusere matsvinn i produksjonen og på å kutte plast og emballasje. Bare i 2019 klarte vi å kutte over 20 tonn plastemballasje i produksjonen på Langhus, sier markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen.

Utsatt markering

– Vi hadde planlagt nabofest og stor bursdagsfeiring, men som for alle andre store sammenkomster, må vi utsette den til forholdene tillater oss å samle så mange mennesker. Men vi lover å komme sterkt tilbake, avslutter administrerende direktør Thomas Bjarkholm i Lantmännen Unibake.

Powered by Labrador CMS