Etter planen skal nysatsingen til Bjarne Mosås og partnere, Helgeland Bakeri, starte opp drift rett over påske i Mosjøen. Gründerene søkte etter 18 medarbeidere, fordelt på bakeriet og nye utsalg i Brønnøysund, Mo i Rana og Sandnessjøen, skriver Helgelendingen.

Nå etter at søknadsrunden er over, ser Mosås at over 400 personer ønsker seg inn i baker- og konditorbransjen i Helgeland.

Overveldene

– Vi er rett og slett overveldet over alle som vil jobbe for oss, sier daglig leder Bjarne Mosås. Han ser på responsen som et signal om mange ønsker seg ny jobb og at de ble fristet av bakeribransjen, sier Bjarne Mosås til Helgelendingen.

Det har kommet inn mer enn 400 søknader totalt. Av disse gjelder 150 jobbene i Vefsn og 150 jobbene i Rana. Så er det 50 om beinet for jobbene i Brønnøysund og Sandnessjøen, forteller bakerigründeren til avisen.

Investerer 10 millioner

Mosås forteller at det skal investeres ti millioner kroner i det nye bakeriet og at omsetningsmålet for 2018 er på 30 millioner. Alt i alt skal Helgeland Bakeri ha om lag 50 ansatte.