4 tips til bedre kaffe

Tim Wendelboe er lidenskapelig opptatt av kaffe. Han har fire enkle tips for at du kan heve kvaliteten på kaffen i ditt utsalg.

Publisert Sist oppdatert

Det har gitt bedre råvarer og bedre kaffe som koster mer å produsere, men som folk er villige til å betale ekstra for dersom de får vite historien bak.

Wendelboe stod foran en fullsatt sal under Møllerens Inspirasjonsdag. Kaffe er en viktig del i de fleste bakeriutsalgene og tilhørerne kunne få et innblikk i hans historie og hans lidenskap for kaffe. Den lidenskapen har gjort ham til en størrelse innenfor kaffe, både nasjonalt og internasjonalt. Det er kvalitet som gjelder og det å gjøre ting annerledes. Blant annet får du ikke en americano på hans kaffebar fordi det er det så mange andre som tilbyr. Det er den genuine interessen for å gjøre ting på sin egen måte som har gitt Wendelboe den identiteten han har i dag.

Fire tips

Det er mange detaljer på veien til god kaffe, men Wendelboe mener fire enkle grep kan heve kvaliteten på kaffen på mange serveringssteder.

  1. Ha gode råvarer i bunn. Snakk med et kaffebrenneri og smak deg igjennom det de har. Finn det du synes smaker best og start der.
  2. Kaffetrakter/maskin av god kvalitet
  3. Rens alt utstyr hver dag. Veldig viktig!
  4. Bra kaffekvern med innstillingsmuligheter
  5. Lidenskap
Ha gode råvarer i bunn. Snakk med et kaffebrenneri og smak deg igjennom det de har.
Ha gode råvarer i bunn. Snakk med et kaffebrenneri og smak deg igjennom det de har.

Og det dreier seg om det samme på kaffe som på alle andre felt. Man må ha en lidenskap for det man driver med. Det gir bedre produkter og resultater.
Det begynte da han skulle ta et pauseår fra videregående. Han fikk jobb på en kaffebar. Det ledet til at han deltok i kaffekonkurranser. I starten ble det noen sure andreplasser som startet en prosess med å finne ut hvor seieren glapp. Han begynte å reise og lære av andre og så ganske fort at veldig mye også dreide seg om råvaren. Det var starten på en stor prosess der alle deler ble perfeksjonert; fra plukking, til sortering, til vasking, tørking – ja aller deler av prosessen.
Det har gitt bedre råvarer og bedre kaffe som koster mer å produsere, men som folk er villige til å betale ekstra for dersom de får vite historien bak. Der har Wendelboe jobbet mye med og har både skrevet bøker og benytter sosiale medier for å fortelle historien om selg selv og om produktene.

Powered by Labrador CMS