Brød: Når det kommer til valget mellom sunnhet og smak, svarer de fleste nordmenn at sunnhet er viktigst.

3 av 4 nordmenn sier at dette er avgjørende når de skal velge brød

Sunnhet er viktigere enn smak, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert

En klar majoritet av nordmenn mener at brød er sunt. Når det kommer til valget mellom sunnhet og smak, svarer flere at sunnhet er viktigst. Dette kommer frem i en fersk spørreundersøkelse som Opinion har gjennomført for Rema 1000.

Det viser seg at høyt fiberinnhold er den faktoren som sterkest korrelerer med oppfatningen av sunnhet blant nordmenn. Hele 3 av 4 sier at sunnhet er avgjørende når de velger brød. 

Fornøyd ernæringsfysiolog

- Vi i Rema 1000 er utrolig glade for denne tilbakemeldingen. Det er godt å vite at våre kunder er bevisste på sunnhet og tar aktive valg for en bedre helse i hverdagen, heter det i en pressemelding fra dagligvarekjeden.

- Grovbrød er en god kilde til fullkorn og fiber, og det er gledelig å se at så mange nordmenn har et bevisst forhold til sunnhet når de velger brød. I Rema 1000 jobber vi kontinuerlig for å tilby brødprodukter som både smaker godt og gir de næringsstoffene kroppen trenger, sier Ingvill Måkestad Bovim, som er klinisk ernæringsrådgiver i Rema 1000.

Halvparten nøkkelhullmerket

Kjedens mest solgte brød er Superhelt Grovbrød Oppskåret i serien Grovt & Godt. I fjor solgte Rema 1000 hele 3,46 millioner brød av denne typen. Superhelt Grovbrød er uten hele frø og korn. Det er rikt på fiber og en god kilde til protein. 

Rema 1000 tilbyr også et bredt utvalg av brød med høyt fiberinnhold. I 2023 var andelen brød med nøkkelhullmerket 51,6 prosent.

Mesterbakeren er hovedleverandør av brød og bakervarer til Rema 1000-butikkene.

Powered by Labrador CMS