Jubileumsfest er en ny fløteis med browniebiter, sorbet med rips og bringebær, komplimentert med mango- og pasjonsfruktsaus.

100-årsfeiring i kuleisdisken

Hennig-Olsen Is fyller 100 år, og iskremprodusenten lover feiring året til ende.

Publisert
I august 1924 åpnet Sven Hennig-Olsen forretning i Markens gate 29 i Kristiansand. På bakrommet startet han iskremproduksjon.

Det er 100 år siden Sven Hennig-Olsen vendte hjem til Sørlandet fra Chicago med en drøm om å lage is. Siden den gang har Hennig-Olsen vokst til å bli en suksessfull norsk merkevare, med en produksjon på 32 millioner liter iskrem årlig. 150 millioner enkelt-is selges hvert år fra fabrikken i Kristiansand.

– Våre største bestselgere gjennom tidene er krones-is jordbær og sjokolade, og sandwich. Og nordmenns favorittsmak er sjokolade og karamell, forteller Paal Hennig-Olsen, tredje generasjons leder av Hennig-Olsen Is.

– Bare i mai regner vi med å selge over 20 millioner krone-is. Og det er i mai, selve iskrem-måneden, at vi fyller 100 år som selskap.

Reklame-plakat fra 1970-tallet.

Eget teaterstykke

Som en del av feiringen vil Hennig-Olsen Is donere en kunstgave til byen og Kristiansand Kommune. Det skal også settes opp et eget teaterstykke om Hennig-Olsen Is på Kilden i Kristiansand lørdag 25.mai.

– Jubileumsforestillingen “Det store iskremeventyret” forteller om hvordan Hennig-Olsen Is ble til, det er jo faktisk et lite eventyr i seg selv. Historien som blir utspilt handler om iskrem, men kanskje aller mest om å tørre å følge drømmene sine, slik min far gjorde – og hans far før det, sier Hennig-Olsen.

Nytt fabrikkutsalg

På samme dag som iskremprodusenten åpnet for 100 år siden skal Hennig-Olsen i år åpne et fabrikkutsalg for overskuddsiskrem.

Det nye utsalget gir forbruker mulighet til å kjøpe iskrem som av ulike grunner ikke selges i ordinære salgskanaler til en redusert pris.

Årets småis-nyheter.

På utsalget kan man finne varer som har gått ut av sortiment, inneholder litt for lite saus eller biter, har lavere vekt eller nærmer seg utløpsdato. Initiativet vil redusere matsvinn og samtidig redusere kostnadene og øke inntektene for iskremprodusenten.

Etterspurt Haaland-is

Ellers fikk 100-årsfeiringen en tyvstart med lanseringen av Haaland-isen tidligere år. Isen føyer seg inn i rekken av fotball-iser fra Hennig-Olsen, og har allerede rukket å skape stor interesse blant fans nasjonalt og globalt.

Cookie Dough Deluxe er en av årets nyheter i kuleisdisken.

– Vi har fått bestillinger fra «hele verden» av folk som vil ha Haaland-is i nærbutikken sin, men denne er eksklusiv for oss nordmenn, smiler Hennig-Olsen.

Fem kuleis-nyheter

For bakerier og konditorier er det gjerne nyhetene til kuleisdisken som er mest interessante, og i jubileimsåret slår Hennig-Olsen Is til med hele fem nyheter:

Jubileumsfest er en fløteis med browniebiter, sorbet med rips og bringebær, komplimentert med mango- og pasjonsfruktsaus.

Brownie Deluxe er en fløteis med store biter av brownie og sjokoladesaus.

Cookie Dough Deluxe er en fløteis med store biter av kakedeig sammen med sjokoladesaus.

New York Cheesecake er en kremost-fløteis med sommerbærsaus og kjeksbiter.

Lemon Twist er en fløteis med vanilje, kjeksbiter og frisk sitronsaus.

Lemon Twist er en av årets nyheter i kuleisdisken.
Powered by Labrador CMS