Whoopies fra Drømmebakeriet er små og runde sjokoladekaker som er delt i to med smakfullt fyll i midten.

Whoopie!

Drømmebakeriet sitt nye produkt Whoopie kommer for salg i butikker og storhusholdning rundt 20. februar.

Publisert Sist oppdatert

– Da vi oppdaget den amerikanske whoopien syntes vi det var litt morsomt. Vi hadde på en måte funnet opp kruttet på nytt.

– Dette er et fantastisk godt produkt, som vi har store forventninger til. Whoopies kommer til å bli en stor slager, sier bakerigründer John Helge Inderdal med sikkerhet i stemmen.

Han forteller at prøvekjøringen ved det nye Drømmebakeriet i Lierne nå er godt i gang, og at produksjonen vil gå for fullt fra slutten av måneden. Fra 20. februar vil norske forbrukere kunne finne produkter fra Drømmebakeriet, deriblant Whoopies i butikk – først hos noen av Norgesgruppens dagligvarebutikker.

— Vi gleder oss veldig til lanseringen i februar, sier Inderdal, som inntil nylig har røpet svært lite om hva slags produkter det nye bakeriet i Lierne skal produsere.

Nyskapingen Whoopie er det første han viser frem for omverdenen.

 

— Hva slags produkt er Whoopie?

— Det er en slags kakebolle. En liten, rund sjokoladekake som er delt i to og har smakfullt fyll i midten. Den smuler ikke, og kan derfor spises hvor som helst.

 

— Hvorfor har dere kalt den Whoopie?

— Først utviklet jeg og Leif Arne Fardal dette produktet for Drømmebakeriet. Senere fant vi ut at det eksisterer et tilsvarende produkt i USA, kalt whoopie. Vi likte navnet, og tok det derfor med oss. Foreløpig kjenner vi ikke til noen andre kommersielle produsenter av whoopies i Norge eller Europa for øvrig. Det er vår styrke; å brøyte vei med nye produkter. Vi har sterkt fokus på å utvikle nye produkter og utvide lefse- og kakekategorien i Norge. Å presentere noe nytt er også en forutsetning for å komme inn på markedet i dag.

Ifølge Wikipedia er «whoopie pies» et amerikansk bakverk med opprinnelse fra New England på 1800-tallet. Statene Pennsylvania, New Hampshire, Maine og Massachusetts hevder alle å være whoopiens hjemsted. Navnet var opprinnelig hucklebucks eller creamy turtles, men arbeidere og bønder pleide å rope «whoopie!» hvis de fant en slik godsak i lunsjboksen sin, og slik oppsto dagens navn.

— Vårt utgangspunkt var som alltid å lage noe godt. Da vi oppdaget den amerikanske whoopien syntes vi det var litt morsomt. Vi hadde på en måte funnet opp kruttet på nytt, sier Inderdal.

Han røper at Drømmebakeriet kommer til å produsere flere nye og spennende kaker – i tillegg til Whoopies.

— Og så blir det en del tradisjonelle lefser og sveler, lover bakerigründeren.

Lierne Bakeri

Fra Lierne bakeri til Drømmebakeriet

  • John Helge Inderdal startet et lefsebakeri i Lierne i 1989
  • Lierne bakeri ble solgt til Rieber & Søn i 2011
  • Orkla kjøpte opp Rieber & Søn i 2012, og ble dermed ny eier av Lierne bakeri
  • Orkla la ned bakeriet i 2014 og flyttet produksjonen til Stranda
  • Nå har Inderdal og flere andre fra det gamle bakeriet startet en nytt bakeri i Lierne, kalt Drømmebakeriet
  • Det er investert over 800 millioner kroner i Drømmebakeriet, og Herman Friele er største aksjonær

Bildet over: Whoopies fra Drømmebakeriet er små og runde sjokoladekaker som er delt i to med smakfullt fyll i midten. Det nye produktet kommer for salg i butikker og storhusholdning rundt 20. februar. Foto: Erlend Malmo, Trønder-Avisa.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS