Cathrine Olsen får likevel deltatt i VM for unge bakere, da arrangøren flytter konkurransen til 2021.
Cathrine Olsen får likevel deltatt i VM for unge bakere, da arrangøren flytter konkurransen til 2021.

VM for unge bakere flyttes til Frankrike

Konkurransen, som egentlig skulle vært avholdt i Taiwan i mars, og som ble Korona-avlyst, er nå flyttet til Lyon, Frankrike. Hvis alt går som planlagt, blir det VM i januar 2021.

Publisert Sist oppdatert

Det er jo det vi har trent så hardt for, så det skal vi gøy.

Deltagerne på landslaget, Cathrine Olsen og Caroline Åsen, hadde ligget i hardtrening i flere måneder da beskjeden om at VM-konkurransen måtte flyttes kom i slutten av februar. Opprinnelig ble konkurransen flyttet til juli, men i løpet av sommeren har arrangøren UIBC flyttet konkurransen både geografisk og tidsmessig. Det ble nylig klart at VM for unge bakere avholdes i forbindelse med messen Sirha i Lyon 23. – 25. januar 2021.

Trener som vanlig

– Vi trener som vanlig mot konkurransen, selv om situasjonen er selvfølgelig er usikker grunnet korona-situasjonen. Både Cathrine og Caroline jobber nå med å optimalisere de produktene de skulle konkurrere med i Taiwan, men noen små endringer på utseende på produktene kan det bli utover høsten, sier trener for bakelandslaget Remy Corbet til Bakeri.net.

Trener Remy Corbet hjelper Cathrine Olsen med justeringer på showpiecen som skal bygges i Lyon i 2021.
Trener Remy Corbet hjelper Cathrine Olsen med justeringer på showpiecen som skal bygges i Lyon i 2021.

Glad for ny mulighet

Deltager Cathrine Olsen er glad for at konkurransen likevel blir noe av. Hun og makker Åsen hadde innfunnet seg med at hele konkurransen ble avlyst og at de hadde misset muligheten til å delta.

– Det er veldig fint at VM likevel skal arrangeres, og at vi får muligheten til å konkurrere mot de beste. Det er jo det vi har trent så hardt for, så det skal vi gøy. Vi holder fast på produktene vi har funnet frem til, det eneste som blir endret er showpiecen, den har vi funnet en ny form på. Så nå er det bare å trene videre mot januar 2021, sier Olsen.

Vil reise med bil

Planen foreløpig er å kjøre til Lyon og bringe eget utstyr og noe råvarer, det er nok den sikreste måte å reise til Frankrike slik situasjonen er per nå.

– Vi må jo planlegge som om det blir konkurranse, selv om denne sannsynligvis vil bli avhold uten publikum. Vi håper og tror at det vil skje, men vi er realistiske og situasjonen er uavklart i Europa. Men vi tenker å kjøre bil til Lyon, det er det sikreste med tanke på smittevern. Så trener både Caroline og Cathrine som planlagt hele høsten, så håper vi at de får muligheten til møte de fremste unge bakerne i verden i januar neste år, sier hovedtrener på BKL, Kjetil Dale Aas.

Powered by Labrador CMS