Brit Bjørkli, marketingsjef i Idun Industri, gleder seg til å samle bransjen igjen.

Vil vise bransjen vei

20.-21. september arrangeres Idun idémesse for 10. gang. I år er tema for messen «Idun viser vei».

Publisert

Selv om mye i dag foregår digitalt og til dels av seg selv, har vi behov for å møtes.

Idun Industri sin idémesse har blitt en veletablert møteplass for bransjen siden oppstarten i 1993. Messen har stort sett vært arrangert hvert 3. år siden oppstarten og har i år 10. års jubileum. Også i år blir messen på Iduns hovedkvarter på Hvam. Fredag 20. og lørdag 21. september er årets messedager og arrangementet avsluttes som alltid med en messefest.

Vil vise vei

– Tradisjonen tro inviterer vi kundene hjem til oss, sier marketing manager i Idun Industri, Brit Bjørkli til Bakeri.net. Hun og resten av staben jobber nå på spreng for å få på plass alle brikkene.

Årets messe har tre hovedknagger. Det er bærekraft, digital hverdag og inspirasjon. Det overbyggende temaet er «Idun viser vei».

– Hva legger dere i dette?
– Det er i dag så mange veier å gå for de som driver i baker- og konditorbransjen. Vår oppgave fremover blir i enda sterkere grad å være gode rådgivere for kundene og hjelpe dem med å velge retning og hvilke trender det kan være relevant å henge seg på. Det gjelder om det er håndverksbakst, eller om det er en mer industriell tilnærming. På årets messer vil vi prøve å tydeliggjøre mulighetene innen de ulike retningene, sier Bjørkli.

– 26 år etter oppstarten; er messen like viktig som da den ble starten?
– Ja, jeg vil påstå det. Selv om mye i dag foregår digitalt og til dels av seg selv, har vi behov for å møtes. For oss i Idun er dette er storsatsing som vi fortsatt har stor tro på.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I 2016 hadde rundt 550 tatt turen til Idun idémesse. Arrangøren håper og tror på like godt oppmøte i år.
I 2016 hadde rundt 550 tatt turen til Idun idémesse. Arrangøren håper og tror på like godt oppmøte i år.

Byr på seg selv

Innholdet i messen begynner allerede å ta form. I tillegg til Idun og deres datterselskaper Bako, My Bakery og NIC, vil også en rekke av Iduns samarbeidspartnere være representert på messen. Det gjelder for eksempel Odense, Credin, Ireks og Puratos.

– Vi byr på alt vi kan by på av kompetanse og produkter. Messen skal også ha en del faglige foredrag og vi jobber nå med å få på plass dette. Vi regner med at de siste detaljene er på plass i løpet av juni, sier Bjørkli.

Venter fullt hus

Invitasjoner sendes ut så snart hele programmet er klart. Det er påmelding til både messen og messefesten.

– Vi har god plass, så vi har ingen begrensninger på selve messen. Når det gjelder messefesten har vi kun plass til 300 gjester, så her er det førstemann til mølla. Vanligvis har det vært ventelister for messefesten, så det lønner seg nok å være tidlig ute med påmelding i år også, sier Bjørkli som håper at bransjen også i år går mann av huse for å delta på årets idémesse.

Powered by Labrador CMS