Emilien Luyto er bakeren som skal utnytte råvarene fra Gullimunn på beste mulige måte.

Vil få frem de beste smakene med lokale råvarer

Midt i Kulturkvartalet vil eierne få frem de beste smakene i sitt nyåpnede bakeri.

Publisert Sist oppdatert

Vi legger vekt på råvarer av høy kvalitet.

I samme bygningskompleks som restauranten åpnet forrige lørdag det nye konseptet Isak Sellanraa Brød og Bar. Gjengen bak Sellanraa Bok og Bar har overtatt lokaler i biblioteket og dermed får Kulturkvartalet i Trondheim en ny møteplass.

Urkorn og surdeig

– Vi legger vekt på råvarer av høy kvalitet, og bruker urkorn fra Gullimunn, meieriprodukter fra Fannrem og te av høy kvalitet, sier Eirin Bjørgan Klev, en av eierne av restauranten.

Gjengen bak restauranten viderefører lidenskapen for de gode råvarene og de jordnære smakene over til bakeriet. Bakervarene skal produseres med lange liggetider og surdeig for å best utnytte de unike råvarene fra Gullimunn.

– Per nå er det en baker ansatt, og han skal bake brød og bakervarer hvor vi skal få fram de beste smakene fra de forskjellige kornslagene, og næringsmidlene fra kornet skal bli bevart. Vi skal bake brød og søtbakst med både smak og næring i tankene, sier Klev.

Frederic Klev i brødluka med nistepakker.
Frederic Klev i brødluka med nistepakker.

Brødretter

Det nye bakeriutsalget vil, uten koronatiltak, ha om lag 60 sitteplasser, men det i disse dager er halvparten av dette. Stedet har skjenkebevilling og gjestene vil kunne få bestille spennende brødretter med drikken.

– Vi vil servere forskjellige brødretter, som for eksempel dagens surdeigsbrød med smør eller pisket rømme fra Fannrem, saltkringle med majones og rømme, brød med mozzarella fra Stjørdalen eller brioche med hjemmelaget syltetøy, sier Klev.

Mozzarella fra Fornes gård med sylta reddik fra Grindal.
Mozzarella fra Fornes gård med sylta reddik fra Grindal.

Niste fra brødluka

Beliggenheten gjør at det nye stedet vil bli et naturlig møtested for folk som skal på diverse kulturarrangementer, men per i dag er det meste lagt på is.

– Vi skal være klare når tiltakene er over og vi kan da servere alle som skal forbi eller på arrangementer i nærheten. Når vi er tilbake i normal drift i både kafeen og bakeriet, så blir det naturlig at brød og bakervarer fra bakeriet blir med over i kafeen og til frokostbuffeen vi serverer der hver dag. Vi selger også brød og matpakker fra vinduet (brødluka) i bakeriet før vi åpner kafeen hver morgen. Her kan de som skal på jobb tidlig kjøpe med seg frokost eller lunsj, sier Klev.

Søtbakst står godt til te, her er brioche med bjørnebær.
Søtbakst står godt til te, her er brioche med bjørnebær.
Powered by Labrador CMS