Vi slo Sverige i Nordic Pastry Cup

Regjerende nordiske mestere, Sverige, ble slått av Norge under Nordic Pastry Cup i dag. Norge endte på andreplass. Danmark tok gullet i en jevn konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er veldig fornøyd med å slå Sverige i denne konkurransen.

Det var knyttet forventninger til det norske laget sin prestasjon til Nordic Pastry Cup som gikk av stabelen på «Bak och Chokladfestivalen» på Stockholmmässan i dag, lørdag. Det norske laget bestod av Vibeke Løseth (t.v.) og Monica Smehagen Enebakk.

Slik ble resultatene. (Poengsum bak).
1: Danmark (1438)
2: Norge (1406)
3: Sverige (1386)

– Jeg er veldig fornøyd med å slå Sverige i denne konkurransen. Husk de er regjerende nordiske mestere og ble nummer sju i sist konditor-VM, sier en superglad Bernhard Azinger like etter premieutdelingen. Selv hadde han som mål å slå ett land og det målet er nådd. At det landet var Sverige smakte aller best.

– Det var et veldig høyt nivå, bedre enn i fjor. Og det var jevnt. For Norge sin del var dette er veldig bra prestasjon. Ingen av våre deltakere har stor konkurranseerfaring. Likevel presterte de bedre enn de svenske gutta som har masse erfaring fra internasjonale konkurranser. Det er sterkt og lover godt for tiden fremover. Vi er virkelig i støtet nå.

– Dette er superbra, men vi må sette oss ned og diskutere hva vi vil og hvor vi ønsker å gå. Men vi må ha penger og ressurser. Vi må betale 16000 kroner for sjokolade for å kunne trene. De andre får lastebillass gratis. Vi låner utstyr og kjøper boller på Ikea. Svenskene har et utstyr som er hinsides, men i dag hjalp det ikke med godt utstyr heller, en lykkelig Azinger.

Hvert lag skulle produsere:
• 1 sjokoladeskulptur med minimumshøyde 1 meter
• 1 dessert for 8 personer
• 1 sjokoladekake
• 1 iskake

International hoveddommer var Luke Frost fra England. I tillegg satt det representanter fra deltakerlandene i juryen.

 

 

Powered by Labrador CMS