- Vi kan havne på pallen

MÜNCHEN: Innspurten av konditor-VM på iba-messen er i gang, og spenningen er til å ta og føle på. Vår ekspertkommentator Bernhard Azinger har fortsatt tro på Norges sjanser.

Publisert Sist oppdatert

Alle de fire lagene som deltar i iba.UIBC.Cup for konditorer har nå levert sine petit fours, småbakst/cookies, kaker og konfekter for juryen.

- Det smakte veldig godt, uttalte alle de tre jurymedlemmene som smakte på Norges kake.

Tror på pallplass

Bernhard Azinger, som til daglig er matfaglig ansvarlig i Tine, er Bakeri.nets ekspertkommentator under dette mesterskapet. Han har fulgt konkurransen tett, og når det nærmer seg slutten vurderer han Norges sjanser slik:

- De asiatiske lagene ligger et hestehode foran Tyskland og Norge, bokstavelig talt. Jeg vil tippe at førsteplassen og andreplassen går til Sør-Korea og Taiwan. Så jeg tror at det er Norge og Tyskland som konkurrerer om tredjeplassen, og jeg synes det ser ut som om Norge ligger godt an. Jeg tror at vi kan havne på pallen. Jeg har troen!

Tyskland gjør mer for hånd

Både Norge og Tyskland lager sjokoladeskulpturer, mens de asiatiske landene lager sukkerskulpturer.

- Det ser ut som om Tyskland lager en hybrid med noen sukkerelementer i tillegg. Hovedforskjellen på den norske og den tyske skulpturen er at Norge bruker mest former mens Tyskland lager mest for hånd. Det er håndverksskulpturer som er mest trendy for tiden, sier Azinger.

Klokken 16 starter premieutdelingen, og da blir det klart hvem som vinner iba.UIBC.Cup for konditorer 2023. Følg med på Bakeri.net!

 

Dommerne syntes at Norges kake smakte svært godt.
Powered by Labrador CMS