Verdens største marsipangris

Nesten 900 kilo veier verdens største marsipangris som er å finne i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

– Da vi planla aktivitetene for julen, dukket denne ideen opp.

Akki Lidi på Drømmeplassen i Kristiansand har vært initiativtaker til det som har blitt Kristiansands store snakkis denne førjulen; verdens største marsipangris.

2 meter lang

Grisen er så stor at den fikk ikke plass i lokalene til Drømmeplassen, men er plassert i et banklokale like ved. Dit har barnehager, skoleklasser og andre valfartet for å se på den digre marsipangrisen som er 2 meter lang, 1 meter bred og 1,5 meter høy. Grisen er laget av de to lokale kunstnerne Erik Pirolt og Stian Pollestad.

Oppmerksomhet

– Grisen har skapt veldig stor oppmerksomhet i julemåneden, sier Åkki Lidi på Drømmeplassen som er initiativtaker til prosjektet. Barnehagene som har vært innom har sett på grisen og deretter dratt i barnehagen for å lage sine egne marsipangriser. I sørlandsbyen har det blitt den reneste marsipangris-bonanzaen.

Medieomtale

– Hvordan startet dette?
– Det hele begynte med at jeg var innom Pals og fikk lære at de var Norges eneste marsipanfabrikk. Det er noe jeg synes flere burde vite. I tillegg sitter jeg i markedsrådet her i Kristiansand og da vi planla aktivitetene for julen, dukket denne ideen opp. Jeg spurte om Pals kunne være behjelpelig med marsipan og det kunne de. Deretter har det gått slag i slag, sier Lidi som gleder seg stort over den store interessen marsipangrisen har fått. Det har gitt både gripsen og Drømmeplassen god medieomtale langt utenfor det blide sørland.

Powered by Labrador CMS