Akki Lidi på Drømmeplassen i Kristiansand har vært initiativtaker til det som har blitt Kristiansands store snakkis denne førjulen; verdens største marsipangris.

2 meter lang

Grisen er så stor at den fikk ikke plass i lokalene til Drømmeplassen, men er plassert i et banklokale like ved. Dit har barnehager, skoleklasser og andre valfartet for å se på den digre marsipangrisen som er 2 meter lang, 1 meter bred og 1,5 meter høy. Grisen er laget av de to lokale kunstnerne Erik Pirolt og Stian Pollestad.

Oppmerksomhet

– Grisen har skapt veldig stor oppmerksomhet i julemåneden, sier Åkki Lidi på Drømmeplassen som er initiativtaker til prosjektet. Barnehagene som har vært innom har sett på grisen og deretter dratt i barnehagen for å lage sine egne marsipangriser. I sørlandsbyen har det blitt den reneste marsipangris-bonanzaen.

Medieomtale

– Hvordan startet dette?
– Det hele begynte med at jeg var innom Pals og fikk lære at de var Norges eneste marsipanfabrikk. Det er noe jeg synes flere burde vite. I tillegg sitter jeg i markedsrådet her i Kristiansand og da vi planla aktivitetene for julen, dukket denne ideen opp. Jeg spurte om Pals kunne være behjelpelig med marsipan og det kunne de. Deretter har det gått slag i slag, sier Lidi som gleder seg stort over den store interessen marsipangrisen har fått. Det har gitt både gripsen og Drømmeplassen god medieomtale langt utenfor det blide sørland.