Rietmann har nylig lansert en ny melblanding som heter for Energus10 som skal være veldig rik på proteiner og ha svært lavt innhold av karbohydrater. Dette er brødet med den laveste glykemisk indeksen (GI) i verden. Et vanlig brød har et GI på 95 eller100 mens Energus10 kun har en GI på 26-28.

– Målgruppen er aktive folk innenfor sport som ønsker å gå litt ned i inntak av karbohydrater, samt folk som har har utfordringer med å holde ønsket GI, sier Eric Grentzinger som er ansvarlig for industribakingen hos Rietmann til Bakeri.net.

Dette inneholder brødet

Brødet innholder 26 g proteiner pr. 100 g brød. For å få et større bilde, inneholder 100 g med kjøttdeig fra biff cirka 17 g proteiner. 100 g brød av etter brødet gir 270 kcal. Alle proteiner er vegetabilske. Andre ingredienser er vann, hvete og soyaproteinblanding, knuste soyabønner, linfrø (brune og gule), solsikkefrø, soyamel, hvetemel, hvetekli, gjær, eplefiber og sesamfrø.

Selskapet har også lansert produktet Triticom som er en blanding av gamle urkornsorter som skal inneholde veldig lite gluten.

Rietmann er allerede i forhandlinger med en norsk leverandør for å selge sine produkter i Norge.

Energus10 heter brødet fra Rietmann som har verdens laveste GI og som nå kan bli å finne i Norge.

Energus10 heter brødet fra Rietmann som har verdens laveste GI og som nå kan bli å finne i Norge.