Dominique Ansel er verdens beste konditor.
Dominique Ansel er verdens beste konditor.

Verdens beste konditor

Cronutens far, Dominique Ansel, er kåret til Verdens beste konditor 2017.

Publisert Sist oppdatert

Ansels seneste oppfinnelse er intet mindre et svevende bakverk...

Det britiske magasinet Restaurant kårer hvert år verdens 50 beste restauranter ved hjelp av et internasjonalt panel med kokker og restaurantkritikere fra hele verden. De siste årene har en rekke individuelle utnevnelser blitt lagt til den prestisjefylte kåringen, og utnevnelsen av verdens beste konditor er en av disse. Tittelen World’s Best Pastry Chef ble i år gitt til Dominique Ansel, som blant annet er kjent for å ha funnet opp det populære bakverket Cronut®.

Startet i oppvasken

Dominique Ansel (født 1978) vokste opp under fattige kår i den franske byen Beauvais. Han kom inn i restaurantbransjen via oppvasken. Ansel flyttet til Paris som 20-åring, og derfra jobbet han seg helt til topps som konditor for legendariske Fauchon. Deretter ble han headhuntet til jobben som sjefskonditor hos Daniel Boulud i New York, og her bidro Ansel sterkt til at restauranten fikk stjerner i Michelin-guiden og en rekke andre utmerkelser.

Kø hver morgen

I 2011 startet Ansel sitt eget bakeri, Dominique Ansel Bakery i New York, og her lanserte han cronuten i mai 2013. Den nye hybriden mellom croissant og donut ble raskt en megahit i sosiale medier, noe som bidro til å gjøre både Ansel og bakeriet hans enda mer kjent. Ansel har klart mesterstykket å holde interessen for cronuten oppe gjennom flere år, og fortsatt står folk i kø for å sikre seg en fersk cronut når bakeriet hans åpner på morgenen. Noen andre av Ansels mest kjente innovasjoner er Frozen S’More (vaniljeis pakket inn i salt sjokolade og honning-marshmallow som settes fyr på ved servering) og The Cookie Shot, som er en varm sjokoladecookie formet et shotglass fylt med kald vaniljesmaksatt melk.

Ny svevende kake

Og Ansels seneste oppfinnelse er intet mindre et svevende bakverk…The Zero Gravity Chiffon Cake ble lansert i forbindelse med åpningen av det andre Dominique Ansel-bakeriet i Tokyo forrige måned. Nylig kunngjorde Dominique Ansel også at han kommer til å åpne en «full service»-avdeling med både restaurant og bakeri i Los Angeles i løpet av året. I fjor åpnet Ansel sitt første bakeri i Europa, i London.

Dominique Ansel er den yngste vinneren av The World’s 50 best restaurants beste konditor i verden-tittel. Han er også den første konditoren med base i USA som har fått denne utnevnelsen. Tidligere vinnere er Pierre Hermés, Albert Adiá og Jordi Roca.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS