Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop Norge sier det er for tidlig å si hva som skal skje med Rognaldsen bakeri på Lindås utenfor Bergen.

Uavklart rundt Rognaldsen

Mattilsynets funn hos Rognaldsen Bakeri endte med at ledelsen i Coop Norge stengte bakeriet med umiddelbar virkning. Det er fremdeles uavklart om bakeriet starter opp produksjonen igjen.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal vi først gjennomgå alt i bakeriet og rette opp alle avvik.

Ledelsen i Coop Norge ble rystet av rapporten fra Mattilsynet og det jobbes nå på spreng med å finne ut hvordan dette kunne skje.

– Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen på Rognaldsen og det er ennå for tidlig å si hva som skjer videre. Nå skal vi først gjennomgå alt i bakeriet og rette opp alle avvik. Vi må være 100 prosent sikker på at alt er i orden før vi eventuelt åpner bakeriet igjen, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis til Bakeri.net.

Alle bakerier sjekket

Coop skriver selv i en pressemelding at det ikke er aktuelt å åpne bakeriet før alle merknader fra Mattilsynet er rettet, øvrige områder som ikke er tilfredsstillende skal utbedres, ny ledelse er på plass, og alle ansatte har gjennomgått full opplæring i rutiner og fått annen eventuell nødvendig opplæring.

Det har også blitt foretatt en revisjon av samtlige andre bakerier som leverer til Coops butikker. Ikke fordi det mistenkes om lignende tilfeller, men fordi det er ønskelig å vite at alt er hundre prosent tilfredsstillende og i tråd med Mattilsynets og Coops egne, enda strengere, standarder.

Revisjonen ble utført av det eksterne revisjonsfirmaet Intertek. De har besøkt samtlige bakerier i Goman-systemet og det er ikke funnet noen avvik, alle er ok. Administrerende direktør i Coop Norge Industri, Torgeir Sveine, ble som øverste leder for bakeriene suspendert fra sin stilling.

Skal bruke god tid

 – Hvordan skal Coop gjenvinne tilliten til forbruker?

– Først og fremst har vi lagt oss 100 prosent flate. Vi har stengt et bakeri som ikke måtte holde stengt, men vi velger å holde det stengt. Nå skal vi skal bruke god tid i fasen vi er inne i, og dette skal bli en veldig grundig prosess hvor vi skal rydde opp slik at kundene ser at vi tar dette veldig alvorlig.

– Så må vi bevise at vi kan levere gode produkter, vi må lytte til kundene og vi skal være enda bedre på pris. Det er et sammensatt løp for å gjenvinne tilliten. Det er slik at kundene skal kunne stole på at produktene vi leverer er bra. Men vi må være på hugget hele tiden og vi må være flinke for å gjenvinne tilliten etter det som har skjedd her, sier Takle Friis.

Annen kontrollstruktur

 – Hvordan kunne denne svikten skje i utgangspunktet?

– Rognaldsen er et deleid bakeri i Coop systemet. I våre heleide bakerier har det vært en annen kontrollstruktur enn i de deleide. Vi har latt de vi eier sammen med drive bakeriet uten internkontrollen som vi har i resten av systemet. Dette blir det nå en endring på.

– Er de ansatte på Rognaldsen permittert?

– Nei, ingen av de ansatte arbeiderne er permittert.

– Kommer Rognaldsen til å åpne igjen?

– Det er for tidlig å si nå. Vi jobber, som sagt, med situasjonen og tar en dag av gangen. Vi må bli ferdig med alle undersøkelser før vi vet neste steg, sier Takle Friis.

 

Powered by Labrador CMS