Trenger godt sommersalg på brygga

Håndverksbakeriet Kveitemjøl på Aker Brygge åpnet dørene midt i koronarestriksjonene. Etter knappe to måneders drift er situasjonen ganske god, men de trenger godt salg i sommer for å ikke havne bakpå.

Publisert Sist oppdatert

Vi håper og tror at salget skal bli bedre for hver uke fremover.

Produktene tilgjengelige i Kveitemjøl er preget av at det står to fagfolk med landslagserfaring bak. Brødene bakes av bakemester Nils Olav Heggdalsvik på surdeig, topp råvarer og modnes lenge i kjølige omgivelser. Søtbaksten står baker og konditor, Trude Beate Brendehaug for, og hun lager kjevlet bakst med en rekke utradisjonelle smaker, som utfordrer det tradisjonelle smaksbildet og vinner nye kunder.

– Vi skal være et bakeri med et produktutvalg slik vi ønsker at et kvalitetsbakeri skal være. Vi gjør ikke dette for å tjene mye penger, vi gjør det fordi vi brenner for faget og gode produkter, sier Brendehaug, som skal representere Norge i VM-kvalifikasjon for bakelandslag i 2021.

– Ambisjonen er at våre produkter skal ha en kvalitet i topp-sjiktet, hver dag, hele året. Det har krevd en del tilpasning og justering av detaljer, men nå vi er nær der vi vil være, sier Nils Olav Heggdalsvik til Bakeri.net.

Laminert bakst med mandel & pasjonsfrukt.
Laminert bakst med mandel & pasjonsfrukt.

Må øke fremover

Heggdalsvik er klar på at den første perioden etter åpning har gått bra, gitt de tøffe forutsetningene, men at salget bør ta seg opp i takt med nedjusteringen av koronatiltakene.

– Vi håper og tror at salget skal bli bedre for hver uke fremover. Noen dager har vi omsatt for det vi hadde budsjettert med før korona, mens de fleste dager ligger under, noe som ikke er unaturlig gitt situasjonen. Vi vil som sagt drive et bakeri hvor vi lager de produktene vi selv digger, men vi må ha et økonomisk grunnlag for å kunne gjøre dette. Derfor må vi selge mer enn vi har gjort til nå for å bygge et godt fundament, sier Heggdalsvik.

Bakeriet har godt innsyn for gjestene, slik at de kan se hva Nils Olav og Trude Beate varter opp med.
Bakeriet har godt innsyn for gjestene, slik at de kan se hva Nils Olav og Trude Beate varter opp med.

– Dere selger nok til å overleve denne perioden?

– Ja, det har gått bedre enn vi forventet da vi åpnet dørene. Men det er klart at vi har økonomiske forpliktelser som alle andre og vi kan ikke leve av idealisme og faginteresse alene. Samtidig har vi en langsiktig tilnærming, og vi tror at med mindre nye koronarestriksjoner settes inn, så vil Kveitemjøl bli et veldig fint sted å jobbe som skal produsere flotte produkter og gjøre kundene er fornøyde. Så fornøyde at de vil komme tilbake, som jo er det vi skal leve av, sier Heggdalsvik.

Alle brød bakes med surdeig og lange modningstider. Landbrødet heter Færdesmannen 1855 og har fermentert i 24 timer før det møter ovnen.
Alle brød bakes med surdeig og lange modningstider. Landbrødet heter Færdesmannen 1855 og har fermentert i 24 timer før det møter ovnen.

Vil være en møteplass

 – Hvor tror du dere er om noen måneder?

– Da er vi en møteplass for folk fra hele byen som liker godt bakverk. Vi tror at produktene vil være enda bedre enn i dag, og at sortimentet er større. Vi tror også at vi vil selge mange frokostpakker til folk som jobber i området og vi håper at vi har fått landet en god del leveringsavtaler til bedrifter og til restauranter på brygga. Og vi tror at vi er i gang med kursvirksomhet på kveldstid.

– Noe levering har vi fått, men vi skal møte flere aktører før sommeren og se om vi kan lage flere avtaler, sier Heggdalsvik.

 

Pain au chocolat, laget av Trude Beate Brendehaug.
Pain au chocolat, laget av Trude Beate Brendehaug.
Powered by Labrador CMS