Tradisjonsrikt bakeri satser på lokal mat

Waagans Bakeri & Konditori klarer å forene tradisjoner med nytenkning, og fyller 70 i år!

Publisert Sist oppdatert

Hans og Arnhild Waagan etablerte den bærekraftige Tynset bedriften helt tilbake i 1946. Nå er det barnebarnet, May Helen Waagan, som fører tradisjonene videre. Hun har mange tanker om hvordan bakeriet skal drives i fremtiden. Økt samarbeid med lokalmatprodusenter står i fokus.

– Tiden er i konstant forandring, og vi må alltid se etter nye løsninger for å følge med i tiden. Inntrykket mitt er at de som kommer innom bakeriet for å spise nå, ønsker seg produkter som er laget på bakeriet av lokale råvarer. Derfor samarbeider vi med lokale produsenter, som blant annet Røros Bryggeri & Mineralvannfabrikk og Eggen Gardsysteri, sier Waagan til Arbeidets Rett.

 

Spekematfestivalen

Waagen har blant annet veldig tro på Spekematfestivalen som skal gå av stabelen senere i år.

– Det er positivt at det kommer noe som dette til Tynset. Festivalen kan bidra til å skape en ny giv i næringslivet og at folk ser at det skjer noe nytt. Det blir spennende å se hvordan resultatet blir.

Bakeriet kommer til å by på en spekemat salat under festivalen, i tillegg til en focaccia med langtidsmodnet spekeskinke fra Santa Kristina, ferskost fra Eggen Gardsysteri og Rørosaioli.

Lavt sykefravær

Et bakeri og konditori som har eksistert i hele 70 år har utvilsomt en helt spesiell plass hos hos lokalbefolkningen. Ifølge Waagen er sykefraværet også rekordlavt, omtrent null.

– Det er jo helt fenomenalt, sier hun.

Waagans Bakeri & Konditori har dyktige ansatte som smiler hver dag på jobb, og som trives utrolig godt med hverandre. Arbeidsmoralen er skyhøy. Dette er nøkkelen til suksess, ifølge May Helen Waagan.

Powered by Labrador CMS