Tonje lagde kongekake på God Morgen Norge

Fersk Norgesmester i konditori, Tonje Holtungen, var tirsdag på God Morgen Norge for å lage kake for kongen.

Publisert Sist oppdatert

Vi lagde en litt forenklet versjon av den kaken jeg vant NM med, vi syntes det var en flott anledning å gjøre det i dag.

Kaken hun lagde på frokostsendingen til TV2, var en kake bestående av browniebunn, vanilje-crème brulée, pærekompott, sjokolademousse og med pynt en konge verdig.

Bursdagskake

Dette var også dagen da Kong Harald fylte 80 år og kaken ble dedikert til ham og kalt kongekake. Slottet ble også kontaktet og spurt om Tonje og BKL kunne få gi en bursdagskake til jubilanten, men han var dessverre bortreist på den store dagen.

Tonje var inne i sendingen tre ganger sammen med God Morgen Norge-kokk Wenche Andersen og sammen lagde de kongekaken. Mange av elementene var like som i kaken Tonje lagde under NM Årets Konditor, men i en litt enklere form slik at alle skal ha mulighet til å lage den.

Kongekaken Tonje lagde sammen med Wenche Andersen i God morgen Norge.

Fornøyd NM-vinner

– Jeg syntes det gikk fint, Wenche er jo superproff, så hyggelig og veldig flink til å bistå og guide. Vi lagde en litt forenklet versjon av den kaken jeg vant NM med, vi syntes det var en flott anledning å gjøre det i dag, forteller Tonje Holtungen etter sendingen.

Kongen var altså ikke tilgjengelig slik at han kunne smake på kaken, men det var derimot TV2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland. Han likte kaken meget godt og twitret begeistret i etterkant av sendingen med skryt til Tonje.

Kjell Arne Totland, kongehusekspert på TV2, likte kaken Tonje kreerte.

 

Se sendingen her og les oppskrift og fremgangsmåte til Tonjes kongekake.

Powered by Labrador CMS