Tonje er Norges beste konditor

Tonje Holtungen vant NM Årets Konditor 2017, mens Grégorie Poef kom på en god andreplass.

Publisert Sist oppdatert

Det føles veldig deilig å vinne i dag.

Fredag formiddag var det premieutdeling i NM Årets Konditor 2017 på SMAK-messen. Selve konkurransen foregikk på messen torsdag, så de fire deltakerne hadde ventet lenge på resultatet da Tonje Holtungen ble utropt som vinner.

Resultat NM Årets Konditor 2017

  1. Tonje Holtungen (36), ansvarlig konditor i Sjokoladesalongen
  2. Grégorie Poef (29), chef chocolatier i Kaffebakeriet
  3. Delt tredjeplass: Coretin Le Guellec (42), konditorsjef på Scandic Nidelven og Christer Celso Johnsen (28), konditorsjef på Quality Hotell Expo 

Tonje er ansvarlig konditor i Sjokoladesalongen på Vestfossen, og hun har i tillegg vært utøver på Konditorlandslaget siden i fjor vår. Bak Tonje kom Grégorie Poef, chef chocolatier i Kaffebakeriet, på en sterk andreplass.

— Det var jevnt mellom første- og andreplassen. Begge leverte på et veldig høyt nivå, men Tonje skilte seg ut på noen områder. Hun hadde blant annet truffet veldig godt på tematikken og hadde en veldig godt gjennomført presentasjon. I tillegg skilte kaken hennes seg ut som spesielt god, forteller hoveddommer Ole John Berntsen.

Noe av det beste

Tema for NM Årets Konditor var det samme som for NM Årets Ung Konditor; vinterfryd. Oppgaven var å lage én hovedkake i to eksemplarer, to typer sjokoladekonfekt og én showpiece. Tonjes kake, som altså skilte seg ut på smak, besto av en praliner- og yoghurtcrisp-bunn, en browniebunn, et lag med vanilje- og tonkacrumb crème brûlée, pærekompott, yoghurtskum og et lag mørk sjokolademousse med nøttesmør rundt.

Tonjes vinnerkake.

Den ene konfekten hennes var av lakris- og peppermyntekaramell, lakrisganache, marsipan og rålakris. Den andre besto av Tonjes favorittdrink Whiskey Sour, sitronmarshmallow, sitroncurd og whiskey ganache.

— Jeg ble veldig fornøyd med utførelsen av konfektene mine. Fargen og alt satt som det skulle. Det er nok noe av det beste jeg har lagd, forteller Tonje.

Tonjes vinnerkonfekt.

— Føles deilig

I likhet med vinneren i Årets Ung Konditor 2017, deltok Tonje i sin første konditorkonkurranse da hun ble norgesmester.

— Etter jul har veldig mye handlet om denne konkurransen, så det var godt å komme i gang i går, og det føles veldig deilig å vinne i dag, forteller hun.

Tonje anså på forhånd Grégorie Poef som sin sterkeste konkurrent. Dommerne la heller ikke skjul på at franskmannen leverte like godt som Tonje på mange områder.

— De scorte likt på mye av teknikken, men Tonje dro litt fra på smak og hvordan hun forholdt seg til tema, utdyper hoveddommer Berntsen.

Han hadde med seg Bernt Lie-Nielsen og Cathrine Nilsen som meddommere. De var enige om at nivåforskjellen mellom første- og andreplassen ned til de to andre deltakerne i konkurransen, var stor.

— Tonje og Grégorie presterte på et veldig høyt nivå; et slikt nivå som vi ønsker å se i denne konkurransen. Coretin og Christer presterte på et lavere nivå, men de var jevngode, og fikk derfor en delt tredjeplass, sier Berntsen.

Tonje Holtungen i aksjon i NM Årets Konditor torsdag på SMAK-messen.

 

Powered by Labrador CMS