Tomme hylle selger ikke, og de skaper i tillegg et dårlig inntrykk av butikken. Her er det ingen som blirfristet.

Tomme hyller gir tapt salg

En ting er at tomme hyller ikke selger, men i tillegg skaper de negative assosiasjoner som påvirker kunden til å ikke få lyst til å kjøpe noe. Vi må derfor gjøre alt som er mulig for å få hyllene til å se fristende og velfylte ut også når varemengden minker.

Publisert

Dine beste produkter må du aldri være utsolgt på.

Først av alt må du være bevisst på hvilke produkter du absolutt ikke må bli utsolgt på, og hvilke det ikke er så farlig med. Dine beste produkter må du aldri være utsolgt på, mens produkter du selger marginalt gjerne kan bli tomme. Dette handler om planlegging og bevisstgjøring.

Dersom det er slik at noen hyller i disken blir tomme ut på dagen, må du sørge for at det alltid er de dårligste salgshyllene som blir tomme, aldri den beste hyllen. Den beste hyllen må alltid være velfylt.

Din Baker-Tronds salgsskole på Bakeri.net

Mange av detaljene og virkemidlene innenfor salg er banale og opplagte, det er ting som vi ser på som en selvfølge. Andre detaljer er mange ikke bevisste på hvor mye de betyr. Alle detaljer i butikken er med å påvirke, negativt eller positivt. Å jobbe aktivt og systematisk med å skape en mer selgende butikk, handler om å unngå negativ påvirkning og optimalisere den positive påvirkningen.

I denne artikkelserien skal vi se på noen av de detaljene som er med å avgjøre om din butikk går i pluss eller minus.

Det finnes mange triks for å få hyllene og disken til å se velfylt ut selv om varemengden minsker. Sørg for at alle dine ansatte kan disse triksene, og bruk dem systematisk hver eneste dag:

  • Komprimer og bruk mindre fat
  • Flytt produktene frem på hyllen mot kundene
  • Fyll på med holdbare produkter, slik at hyllene er fulle
  • Vend produktene slik at de vender bredsiden til

Det å besøke en bakeributikk ut på ettermiddagen kan ofte være en stusselig opplevelse fordi disken og hyllene er halvtomme. Sørg for at du gjør alt du kan for at alle dine ansatte er bevisste på hvor viktig det er å holde disken mest mulig bugnende og selgende også ut over ettermiddagen, uten at det behøver å bety økt svinn.

Tronds tips:

  • Vær bevisst på hvilke produkter du aldri må være utsolgt på, og planlegg deretter
  • Sørg for at de beste salgshyllene aldri er tomme
  • Fyll på med holdbare produkter for å skape salgstrykk
  • Pass på at produktene ligger i forkant mot kunden
  • Komprimer og bruk mindre fat
Når det minker med varer ut over dagen er det mange muligheter for å sørge for at disken likevel ser velfylt ut. Fyll på med holdbare varer, komprimer og bruk mindre fat, og sørg for at de beste hyllene alltid er velfylte.
Når det minker med varer ut over dagen er det mange muligheter for å sørge for at disken likevel ser velfylt ut. Fyll på med holdbare varer, komprimer og bruk mindre fat, og sørg for at de beste hyllene alltid er velfylte.
Powered by Labrador CMS