To konkurser på ett år

Bjørn-Ali Abdullah arbeidet over 400 timer i måneden, og ser seg nå ferdig med cafeer, restauranter og kjøpesentre.

Publisert Sist oppdatert

Jeg orker ikke flere cafeer, restauranter og kjøpesentre.

– Jeg orker ikke flere cafeer, restauranter og kjøpesentre. Hvis jeg skal lage kaker igjen, blir det på bestilling, sier Bjørn-Ali Abdulllah til Moss avis.

Bare et snaut halvår har gått siden konditorkunsteren kjent fra «Hele Norge Baker» på TV3 og «Kakekrigen» på FEM startet opp cafeen på Hamstad. Etter konkursen på Rygge Storsenter for nøyaktig ett år siden ble Abdullah ansatt i det nyopprettede selskapet «Bjørn Ali’s Kaker AS» for å konsentrere seg om kakekunst, mens investorer Harald og Mette Hegstad tok seg av driften. Men nå blir det kakestopp også der, skriver avisen.

– Det ble innlevert oppbudsbegjæring til tingretten 12. juni og det ble åpnet konkurs samme dag. Både varelager og driftstilbehør er pantsatt til fordel for banken, slik at boet vil ikke foreta salg av verken driftstilbehør eller varelager, sier bostyrer Stine Hjorth i Advokatfirmaet Hulaas AS.

Abdullah har vært sykemeldt siden slutten av april, og har fått kjenne kakepresset.
– Alt presset var på meg. Jeg arbeidet over 400 timer i måneden. Kroppen sa stopp, sier han til Moss avis, og han tror konkursen skyldes eget fravær.
– Når jeg forsvant fikk de nok et hardt møte med realiteten. Det var meg kundene ville kjøpe kake av, sier Abdullah.

Til avisen har Abdullah uttrykt at han er ferdig med jobbing på café, og at han heretter vil styre sin egen arbeidsdag. Bostyrer Stine Hjort forteller til avisen at nedleggelsen innebærer sju oppsigelser.

Powered by Labrador CMS