Thea lagde den beste desserten

Norge og Thea Victoria Thoren Jensen tok kategorigull i desssert. Det var en god kompensasjon for den noe skuffende tredjeplassen totalt i konditorkonkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Å få beste dessert var en veldig fin avslutning på konkurransen for min del.

Konditorlaget hadde håpet på en bedre plassering totalt, og det smakte godt med kategorigull i dessert. Laget stod samlet bak kreasjonen, men det var Thea sitt ansvar og det er der fokuset har ligget i treningen frem mot Nordic Pastry Cup.

– Konkurransen gikk fint og vi leverte som vi har trent på. Et par småting underveis, men vi hentet oss fint inn og hadde god tid på slutten, sier Thea til Bakeri.net.

Thea startet tidlig jobben med desserten, som bestod av mange elementer. Tiden strakk til og hun varferdig i god tid.
Thea startet tidlig jobben med desserten, som bestod av mange elementer. Tiden strakk til og hun varferdig i god tid.

La inn trykket på dessert

Thea jobber til daglig på restauranten Vaaghals og jobber mest med desserter. Da ble det også naturlig at hun la inn trykket i denne kategorien.

Hun startet arbeidet med desserten ganske tidlig i konkurransen for å ha kontroll på alle elementene som skulle med.

– Jeg føler at jeg hadde ganske god flyt til tross for at det er mange elementer som helst skal lages samtidig. Til slutt ble desserten ganske bra og jeg synes jeg traff godt, sier Thea.

Det syntes også dommerene som belønnet Thea og Norge med beste dessert.

Desserten til Thea bestod blant annet av ananas, kokos, malibu ganasche, chili, koriander og flambert ananas.
Desserten til Thea bestod blant annet av ananas, kokos, malibu ganasche, chili, koriander og flambert ananas.

Surf, strand og piña colada

Temaet i hele konkurransen var sport og konditorene valgte surfing i sine produkter.

– Vi tenkte på strandliv og deilige drinker i tematikk og den første ideen var at det skulle være en piña colada-sorbet som hovedelement i desserten. Derfra utviklet det seg videre til at vi jobbet med ananas, ristet kokos iskrem og Malibu ganasche, ting du finner en piña colada. Vi liker også å leke litt med smaker som ikke er så vanlig i desserter og vi la inn litt chili, koriander og flambert ananas.

– Det å vinne denne kategorien er viktig for meg og det har egentlig vært hovedmålet mitt i denne konkurransen. Jeg har jo lite konkurranseerfaring og tenkte at det var smart å ha fokus på det jeg jobber med i det daglige. Å få beste dessert var en veldig fin avslutning på konkurransen for min del, sier Thea Victoria Thoren Jensen.

Powered by Labrador CMS