Marketingsjef i Idun Industri, Brit Bjørkli. Idun har satt seg ambisiøse bærekraftmål frem mot 2025 og bruker Foodscape som en læringsarena.
Marketingsjef i Idun Industri, Brit Bjørkli. Idun har satt seg ambisiøse bærekraftmål frem mot 2025 og bruker Foodscape som en læringsarena.

Tar bærekraft på alvor

Idun Industri var tilstede på Foodscape og vil med det bli enda bedre på å inspirere sine kunder til å tenke bærekraft.

Publisert Sist oppdatert

For eksempel kan vi ta grep for at bakervarene skal bli grovere og sunnere, det tror jeg kundene også gjerne vil ha.

Foodscape er en møteplass for profesjonelle aktører som er interessert i å bidra til at maten vi spiser skal være sunnere og mer miljøvennlig. Det er Norges Varemesse i samarbeid med ni bransjeorganisasjoner som står bak messen.

– Vi vil vise at vi tar bærekraft på alvor. Det er et helt bevisst valg. Vi har satt ambisiøse bærekraftsmål frem mot 2025, og er opptatt av den muligheten for læring og dialog som Foodscape gir, sier marketingsjef i Idun Industri, Brit Bjørkli.

Sunnere mat og kaste mindre

 – Hvordan kan bakeribransjen bli bedre på bærekraft?

– Det gjøres mye godt arbeid, men vi kan bli endra bedre på å tenke både sunnhet og miljø. For eksempel kan vi ta grep for at bakervarene skal bli grovere og sunnere, det tror jeg kundene også gjerne vil ha. Bakeriutsalg kan fronte de grove produktene og nøkkelhullsmerkede produkter i enda større grad. Vi i Idun kan hjelpe til med å optimalisere resepter og tydeligere få frem næringsinnhold, sier Bjørkli.

– Det er også mye vi kan gjøre for å redusere miljøpåvirkningen fra mat. For eksempel bør vi bli bedre på å forhindre matavfall. Dette er hele bransjen sitt ansvar, men vi må jobbe sammen for å få det til. Vi lager jo plantebasert mat i vår bransje, dette er produkter som ofte har en lav klimapåvirkning. Plantebasert mat er trendy om dagen og dette må vi bruke til vår fordel, sier Bjørkli.

Tar også interne grep

 – Hvorfor er det viktig å være tilstede på denne arenaen som Foodscape er?

 – Vi ønsker å vise våre kunder hva som kan gjøres i et bærekraftperspektiv i forhold til mat med bedre holdbarhet, emballasje og reduksjon av matavfall. Vi har jo også et bevisst forhold til temaet i Idun, og har blant annet som må å være fossilfrie i egen produksjon i løpet av tre år. Vi skal også redusere energiforbruket på alle våre lokasjoner med fem til ti prosent årlig. Så ser vi hele tiden etter hvor vi har et potensial til å ta grep internt.

– Ansvarlig innkjøp setter vi også høyt i denne sammenheng. Våre kunder skal kunne være helt sikre på at råvarene som kommer via oss er bærekraftig, og vi stiller tøffe krav om dokumentasjon til våre leverandører, sier Bjørkli.

 

Powered by Labrador CMS