BKl ser etter flere utøvere. På bildet: coach Remy Corbet og baker Cathrine Olsen på en samling i 2020.

Talentjakten i gang

Baker- og konditorlandslaget ser etter flere baker- og konditortalenter. I 2022 blir det flere viktige konkurranser og laget må utvides.

Publisert

Vi trenger å rekruttere folk som holder et bra nivå.

Koronapandemien har i år, akkurat som i 2020, gitt flere utsatte bransje-konkurranser. Samtlige av disse flyttes til 2022, og det ligger an til et hektisk år for baker- og konditorlandslaget. Ledelsen ser nå etter flere deltagere, både for å styrke baker- og konditorlagene, men også andre ressurser til gruppa.

Travelt konditorår

Konditorlaget skal neste år delta i Nordisk (Nordic bakery & pastry cup) i Stockholm, og ambisjonen er gull.

– Konditorene har mange nye på laget og det vil bli et travelt år med all trening og konkurranse.  I 2021 har vi startet det som vi skal bygge laget videre på, og vi fikk inn svært mange dyktige konditorer. Disse håper og tror vi skal kunne levere godt i konkurranser i årene fremover. Men med alle konkurransene vi skal på i både 2022- og 23, så vil vi trenge flere konditorer og rekrutter på laget. Vi håper vi kan finne konditorer med stor faginteresse. Har de i tillegg noe konkurranse-erfaring, er det flott, hvis ikke skal de få det,  sier Kjetil Dale Aas, hovedtrener på BKL.

Den største konkurransen av alle

Bakerne skal delta i to store konkurranser til neste år, som begge vil kreve store mengder trening. Bakerlaget har også behov for å øke antall deltagere, for å kunne fokusere helt og holdent på begge konkurranser.

– Bakerlaget får flere viktige konkurranser i 2022, og vi starter i januar 2022 med Coupe du monde boulangerie, som er den største konkurransen landslaget noen gang har deltatt i. Så har laget, som konditorene, Nordisk i Stockholm. Vi ønsker også å delta på enda flere konkurranser om vi får muligheten.  Men det er så klart avhengig av hvor vi er i pandemien, smittesituasjonen og vaksinasjon.  Så vi trenger flere bakere inn på laget, siden det blir for hektisk for dagens deltagere å bidra i alle disse konkurransen, sier Kjetil Dale Aas.

Iba Cup i 2023

Nordisk er fremdeles en prioritert konkurranse for både bakere og konditorer. Tidligere var dette mesterskapet en arena for de uten erfaring på lagene, men nå er det igjen ambisjonen om å være best i Norden som gjelder. Dessuten gir seier i Nordisk direkte invitasjon til iba UIBC-cup i München.

– Vi vil at begge lagene skal delta i München, dermed blir Nordisk en prioritert konkurranse for oss i årene fremover. Både bakerlaget og konditorlaget har fått direkte invitasjon til neste iba-UIBC cup i 2023, så det betyr at vi ikke må ha gull i Stockholm til neste år, men vi foretrekker det. Dermed blir presset på deltagerne våre enda høyere, og vi trenger å rekruttere folk som holder et bra nivå. Med all sannsynlighet må vi bruke forskjellige folk i Nordisk, Coupe du monde og iba 2023, sier Dale Aas.

Ta kontakt!

Er det deg Kjetil Dale Aas snakker om?

Eller kjenner du en baker eller konditor med solid faglig nivå og stor interesse? Eller er du nyutdannet, supergira på faget og vil lære så mye som mulig som rekrutt på ett av lagene?

Ta kontakt med Kjetil Dale Aas på tlf. 404 00 444 eller på epost: kda@bakerkonditor.no, eller coach Remy Corbet på tlf. 415 53 361.

Powered by Labrador CMS