Surdeig på Myrvoll

Baker Nordby åpnet nylig sitt 13 utsalg på Myrvoll Torg i Oppegård. Utsalget byr på innsyn og opplevelse, her står bakebordet ute i lokalene.

Publisert Sist oppdatert

Vi ønsket oss et sted som skiller seg ut fra våre andre utsalg.

 Det nye utsalget har vært under planlegging i tre år, og skulle egentlig ha åpnet i april. Koronarestriksjonene satte en stopper for dette, men i juni var endelig alt klart for åpning.

– I vårt nye bakeri og utsalg på Myrvoll Torg står bakebordet nesten mellom bordene, slik at alle kan se hva som skjer, og hertovnen er også plassert slik at gjestene kan se stekeprosessen. Foreløpig bakes alt i hovedbakeriet og stekes på Myrvoll, men over sommeren får vi egen baker på plass og surdeigsbrød og småbakst skal da både bakes og stekes her, forteller Birgitta Nordby, prosjekt- og personalanvarlig i Baker Nordby.

Birgitta Nordby er godt fornøyd med oppstarten av det nye utsalget på Myrvoll Torg. På åpningsdagen var det mange mennesker innom for å se og prøve bakervarene.
Birgitta Nordby er godt fornøyd med oppstarten av det nye utsalget på Myrvoll Torg. På åpningsdagen var det mange mennesker innom for å se og prøve bakervarene.

Tidlig på plass

Myrvoll Torg er et nybyggingsområde på Myrvoll i Oppegård, 20 minutter sør for Oslo. Her bygges det leiligheter og næringsbygg, og når alt står ferdig, vil det være bolig for om lag 2500 mennesker. Området er i dag preget av byggearbeider, men flere hundre mennesker har allerede flyttet inn. Det er også flere hundre arbeidere i området, som alle spiser lunsj.

– Vi har fra starten laget frokost- og lunsjpakker to-go. Her jobber det så mye mennesker at vi må ha slik produkter på menyen, og vi tror mange vil bruke tilbudet.

– Vi ble spurt for tre år siden om vi var interessert i å åpne utsalg her, og vi takket ja med en gang. Vi ønsket oss et sted som skiller seg ut fra våre andre utsalg, de andre utsalgene har jo ikke bakeovn på stedet, men får alle varer fra vårt hovedbakeri. På Myrvoll ville vi ha en hertovn og vi ville bake surdeigsbrød og gi folk en ekstra opplevelse, forteller Nordby.

Surdeigsbaker Ivan Crenn bakte brød foran gjestene i det nye utsalget på Myrvoll torg. Over sommeren skal produksjonen øke betydelig.
Surdeigsbaker Ivan Crenn bakte brød foran gjestene i det nye utsalget på Myrvoll torg. Over sommeren skal produksjonen øke betydelig.

Møteplass på kvelden

Håpet er at det nye bakeriet skal også bli en møteplass på kveldstid. Baker Nordby Myrvoll har også skjenkebevilling og skal holde åpent på kveldstid fra høsten av.

– Vi skal servere pizza og vin og skal holde åpent på kveldstid fra august. Vi aner jo ikke om folk vil benytte seg av et slikt tilbud, men vi tror at siden vi etablerer oss såpass tidlig i et område i utvikling, så kan vi bli et naturlig møtested for de bor her og de som flytter inn på sikt, sier Birgitta Nordby.

I det nye boligområdet Myrvoll Torg, skal det bo 2500 mennesker, når alt er ferdig bygget. Baker Nordby er tidlig på plass med næringsvirksomhet i området som er ventet å stå helt ferdig om et par år.
I det nye boligområdet Myrvoll Torg, skal det bo 2500 mennesker, når alt er ferdig bygget. Baker Nordby er tidlig på plass med næringsvirksomhet i området som er ventet å stå helt ferdig om et par år.
Interiøret er en miks av gjenbruk og nytt. Her kan man sitte og jobbe, eller bare nyte en kaffe og noe søtt.
Interiøret er en miks av gjenbruk og nytt. Her kan man sitte og jobbe, eller bare nyte en kaffe og noe søtt.

 

Powered by Labrador CMS