Høsten 2009 ble Reisa bakeri i Nord-Troms kjøpt opp av Bakehuset Nord-Norge. 1. januar 2010 var de nye eierne på plass, men kun fem måneder senere kom beskjeden om at bakeriet ville bli lagt ned. Konditor Silje Hansen var blant dem som mistet jobben. Hun forteller til Nordlys at det var en vanskelig tid.

— Dersom jeg ikke gjorde noe ville jeg stå uten jobb. Skulle jeg jobbe som konditor måtte jeg flytte. Jeg hadde lyst til å bo i Nordreisa.

Hansen sier at det var flere som hjalp henne og «pushet» på planene om å starte et nytt bakeri.

— Jeg fikk blant annet en fantastisk oppfølging fra kommunen. John Karlsen var ordfører, og sto på gjennom hele løpet. Han dro blant annet sammen med meg til Tromsø for å ha møte med Innovasjon Norge. Han var fast bestemt på at bygda skulle ha sitt eget bakeri, forteller hun.

Like før jul i 2010 åpnet hun dørene til Fristelsen Bakeri og Konditori på Storslett. Det ble en umiddelbar suksess. Selskapet har nå levert sitt syvende årsregnskap på rad med overskudd.

— Ja, det har gått bra. Bedre enn jeg hadde forventet. Det skyldes ikke minst at innbyggerne har sluttet opp om bakeriet. Kundene har veldig mye av æren, sier Hansen til Nordlys.