Arvtakeren etter Smak-messen, Umami Arena, og Holdbar gikk av stabelen fra 14. til 17. februar i Nova Spektrum på Lillestrøm. Her presenterte 453 utstillere for 25.600 engasjerte fag- og bransjefolk.

– Vi er fantastisk godt fornøyd med tilbakemeldingene vi har fått fra både utstillere og besøkende, sier Umami Arena-direktør Torill Engelberg i en pressemelding.

Hun synes det er ekstra gledelig at utstillerne melder om «veldig høy kvalitet på de besøkende».

– Dette betyr at vi har klart å tiltrekke oss riktige målgrupper, som betyr at utstillerne får besøk av relevante gjester på sine stands, sier Engelberg.

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen.

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen.

Foto: Mike Hillingseter

Åpnet og delte ut pris

Landbruks- og matminister Sandra Boch stod for den høytidelige åpningen av Umami Arena. Borch fikk i tillegg dele ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen. Han har ledet Thon Hotels i nesten 35 år og har ifølge juryen «vært en forbilledlig arbeidsgiver innenfor rekrutteringen til bransjen».

Mesterskap og kåringer

Umami Arena 2023 var vertskap for hele 11 norgesmesterskap innen ulike mat- og drikkerelaterte kategorier.

I tillegg til den høythengende Horecabransjens Ærespris, ble det delt ut viktige priser som Landskonferansens kompetansepris, NM i Sunn mat i kantina, og Årets mest kreative Kuttmatsvinn-pris.

Under Pizza Champion Cup Norge ble det også tid til litt show.

Under Pizza Champion Cup Norge ble det også tid til litt show.

Foto: Mike Hillingseter

Kunder fra ulike markeder

Kommersiell sjef for Out of Home i Tine, Marit Wanvik Halvorsen, opplevde det som flott å være «tilbake» på Norges største mat- og drikkemesse.

– Umami er en uavhengig arena som samler mye kompetanse under samme tak. Vi har møtt kunder fra ulike markeder; alt fra produsenter til produktutviklere, kokker, innkjøpere og andre beslutningstakere. I tillegg har vi fått muligheten, gjennom Tine Master Class med kjente Bocuse d’Or-kokker, å gi kunden en unik opplevelse og vise at vi satser på dem, sier hun.

Bra respons – gode leads

Markedssjef i Primulator, Lasse André Lööv-Olsen, forteller at det har vært «morsomt og gøy som alltid» å delta på messen.

– Men litt ekstra slitsomt i år med så mange aktiviteter og stander som vi hadde, legger han til.

Primulator hadde i år en en vann- og hygienestand i glassgangen i tillegg til sin egen Primulator-stand. Selskapet deltok dessuten i både NM i kaffekunst og NM i gelato/iskrem.

– Den sterke tilstedeværelsen har gitt oss mange kundemøter og presentasjoner – og ikke minst mange gode leads. Vi opplevde god respons fra de besøkende, sier Lööv-Olsen.

Mål om å favne bredt

Umami Arena-direktør Torill Engelberg forteller at de har jobbet målrettet med å kommunisere og posisjonere seg inn mot fagmiljøene.

– Målet var å bygge et program som favnet bredt innenfor alt som handler om mat og drikke. Vår ambisjon er å bli det stedet hvor bransjen og fagfolk vil treffes. Umami Arena skal bidra til å skape tilhørighet, læring og inspirasjon –og ikke minst være en arena for handel og nettverksbygging, sier hun.

Streetfood fra vinnerlaget i konkurransen Årets grønne kokk.

Streetfood fra vinnerlaget i konkurransen Årets grønne kokk.

Foto: Mike Hillingseter