Sporbar sjokolade

På Iduns idémesse er den belgiske sjokoladeprodusenten Belcolade tilstede og forteller om sitt nye tilskudd til sortimentet som kalles Kakaosporet.

Publisert Sist oppdatert

Kakaosporet eller Cacao-trace, er Belcolades måte å møte bevisste kunder på. Kakaoen blir produsert i Vietnam på plantasjer hvor arbeiderene får utdanning i å drive bærekraftig landbruk. Det er Belcolade som står for oppbyggingen av skoler, hvor også kakaoarbeiderenes barn er inkludert.

– Vi ønsker å kunne tilby sjokolade som kundene våre kan spore hele veien tilbake til kakaoen blir produsert. Åpenhet om hvem som produserer og hvordan råvarene blir produsert, ser vi blir etterspurt i større og større grad og dette ønsker vi å møte kundene på. Derfor startet vi prosjektet Kakaosporet for to år siden, sier Stef Aerts til bakeri.net. Han er sjokoladeekspert i belgiske Belcolade, en stor internasjonal aktør i sjokolademarkedet.

I det norske markedet er det Idun som representerer sjokoladeprodusenten. Slike produkter gir en god mulighet for norske konditorier til å kunne tilby kundene noe som blir mer etterspurt, nemlig råvarer produsert med tanke på miljø og bærekraft og som er sporbart.

– Vi ser at kakaoprodusenter i land som Vietnam som er en del av kakaosporet, produserer et premiumprodukt som igjen gir en premium pris.  Dette er jo såklart veldig bra for bonden og det er bra for sluttkundene som vet at råvaren er produsert på en bærekraftig måte og at dette er sporbart, sier Aerts.

Powered by Labrador CMS