Orsolya Vaslòczki, en av konditorene som lærte norske elever ungarske spesialiteter
Orsolya Vaslòczki, en av konditorene som lærte norske elever ungarske spesialiteter

Søt utveksling

Ungarn og Norge skal utveksle kakekunnskap i et nytt EØS-prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

– Studentene var veldig åpne og lærevillige, de synes det var gøy og de spurte om alt mulig.

I september var ungarske konditorimestre i Norge for å lære bort den søte kunst til norske baker- og konditorelever. Utvekslingen er en del av et EØS-samarbeidet, som består av flere samfunnsnyttige prosjekter, og nå også konditorkunst og erfaringsutveksling mellom norske og ungarske faglærere innen baker- og konditorfaget.

De ungarske konditorene var ekstralærere på Etterstad videregående skole i tre dager, hvor de underviste i tradisjonell ungarsk konditori.

– Det er mange nordmenn som reiser til Ungarn på ferie og jeg tror de liker smakene våre, derfor er en utveksling som denne viktig. Utdanningssystemene kan også lære av hverandre, sier konditormester Orsolya Vaslòczki,som er en del av den ungarske delegasjonen.

– Studentene var veldig åpne og lærevillige, de synes det var gøy og de spurte om alt mulig. Så jeg likte dette veldig godt. Alle elevene hjalp oss med å lage alle kaker og søtsaker som vi ser her på ambassaden i kveld. Et godt prosjekt.

 

Utveksler smaker

– Folk er åpne for nye ting og det er fint. Vi blir mer globale og folk vil bli kjent med hverandre og hverandres mat og smaker, så et slikt prosjekt som dette er viktig, sier  Éva Vojtek, redaktør i det ungarske fagbladet for konditori og organisator for delegasjonen.

Utvekslingen ble avsluttet med kakefest på den Ungarske ambassade i Oslo, hvor hele ukens lærdom materialiserte seg i lekker ungarsk søtbakst.

– Vi har besøkt flere konditorier her i Norge og jeg har smakt på det meste og også prøvd noen nye produkter. Det er mye godt, men jeg synes kanskje utvalget er litt lite. Kanskje morgendagens konditorer har fått med noen tips fra oss og kan øke utvalget, spør Orsolya Vaslòczki.

 

9

8
7
5

 


Se flere bilder på vår Flickr- side.


Powered by Labrador CMS