Viktigheten av et smil, nikk og hei kan ikke overvurderes.

Smilet – ditt viktigste salgsverktøy

Sisteinntrykket er veldig viktig for hvordan kunden husker besøket i bakeriet eller konditoriet.

Publisert Sist oppdatert

Det skal så lite til, og det betyr så mye.

Oppskriften på en god tale er å ha en god start og en god avslutning, det er det som huskes. Det samme gjelder i stor grad for kunden i butikken. Jeg har tidligere skrevet om hvor viktig førsteinntrykket er for kundens totalopplevelse, men vi må for all del ikke glemme det siste inntrykket vi gir.

Et av målene vi har satt oss er å påvirke enda flere kunder til å komme tilbake oftere. Totalinntrykket av besøket er avgjørende, men det aller siste inntrykket er det vi husker aller best og som vil bety mest. Jeg opplever alt for sjelden at noen av de ansatte faktisk legger merke til at jeg går. Jeg kan ha tilbrakt en time inne i butikken/utsalget og når jeg drar blir jeg totalt ignorert. Ingen sier hadde bra eller ønsker meg en fin dag eller velkommen tilbake. Så viktig var jeg altså for dem!

Din Baker-Tronds salgsskole på Bakeri.net

Mange av detaljene og virkemidlene innenfor salg er banale og opplagte, det er ting som vi ser på som en selvfølge. Andre detaljer er mange ikke bevisste på hvor mye de betyr. Alle detaljer i butikken er med å påvirke, negativt eller positivt. Å jobbe aktivt og systematisk med å skape en mer selgende butikk, handler om å unngå negativ påvirkning og optimalisere den positive påvirkningen.

I denne artikkelserien skal vi se på noen av de detaljene som er med å avgjøre om din butikk går i pluss eller minus.

På samme måte som et vennlig smil, et hei og blikkontakt gir meg en god følelse når jeg kommer inn i butikken, vil nøyaktig samme virkemidler gi meg en god følelse når jeg drar. Det at jeg blir sett, det at noen faktisk legger merke til at jeg drar, det å få en hyggelig kommentar eller i alle fall et smil og et nikk…  det gjør at jeg forlater butikken med et varmt hjerte og en god opplevelse som jeg vil huske.

Uansett om kundekontakten er med en kunde som kjøper og tar med seg, eller det er en kunde som sitter inne lenge; sørg for å gi et smil på veien, og gjerne også en lun kommentar og et ønske om en fin dag. Det skal så lite til, og det betyr så mye. Smilet og kommentaren vil garantert føre til at jeg kommer tilbake, og det koster ingenting å gi meg det, sannsynligvis vil jeg også smile tilbake slik at du også får en fin opplevelse.

 

Tronds tips

  • Sørg for at alle er bevisste på hvor viktig sisteinntrykket er
  • Finn din egen måte å gjøre det på
  • Følg med når kunden er i ferd med å bli ferdig, slik at du kan gi et smil når hun/han går
Powered by Labrador CMS