Slik er nye Mesterbakeren i Stavanger

På Forus i Stavanger har Mesterbakeren åpnet et topp moderne bakeri med nytt produksjonsutstyr for 30 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

48 ansatte har fått en enklere og mer moderne arbeidshverdag. Det nye bakeriet har også gitt forbedringer innen kvalitet, bærekraft og HMS.

Mesterbakerens nye bakeri på Forus i Stavanger ble offisielt åpnet onsdag 4. desember. Det nye anlegget er på hele 2950 kvadratmeter og huser topp moderne utstyr.

– Vi har investert i nytt produksjonsutstyr for cirka 30 millioner kroner, mens vi leier selve bygget, sier regionsjef Per Aage Aagesen i Mesterbakeren til Bakeri.net.

Han forteller at produksjonen ved bakeriet allerede er i full gang.

– 48 ansatte har fått en enklere og mer moderne arbeidshverdag. Det nye bakeriet har også gitt forbedringer innen kvalitet, bærekraft og HMS, sier Aagesen.

Test-snitting: Under åpningen av bakeriet fikk alle fremmøtte prøve å snitte sitt eget brød.
Test-snitting: Under åpningen av bakeriet fikk alle fremmøtte prøve å snitte sitt eget brød.

To nye Heuft-ovner

Han trekker blant annet frem to nye Heuft-ovner som drives av olje og er utviklet med tanke på søte, myke småvarer.

Mesterbakeren AS

Mesterbakeren AS ble etablert i 1986 av Kjell Finnestad på Kvadrat kjøpesenter som et åpent bakeri med bakeriutsalg. Den første avtalen mellom Mesterbakeren og REMA 1000 ble inngått i Stavanger i 1989 ved et håndtrykk mellom Kjell Finnestad og Odd Reitan. Etter hvert ble Mesterbakeren AS den største privateide bakerikjeden i Norge frem til den ble kjøpt opp av Norgesmøllene i 2004. I dag er Mesterbakeren AS en landsdekkende kjede med 10 bakerier fra sør til nord. Mesterbakeren i Stavanger leverer til alle REMA 1000 sine butikker i Rogaland.

– Varmluftssirkulasjonen som brukes i vanlige tralleovner fører i praksis til uttørking av produktene. Heuft-ovnene bevarer fuktigheten i mye større grad, og det gir saftigere produkter med en helt annen karakter på krumme og skorpe, forklarer Aagesen.

Teknologien er ikke helt ny, men det er ikke så mange som har tatt den i bruk ennå. Og dette er de to første Heuft-ovnene til Mesterbakeren-kjeden, som består av i alt ti bakerier fra nord til sør i landet.

Automatisering

I det nye bakeriet på Forus er de fleste prosesser blitt automatisert. Det gjelder for eksempel reseptbehandling og frakt av ferdige produkter fra ovn til kutting og/eller pakking.

– Vi har flyttet med oss en tunnellinje fra det gamle bakeriet, men den er nå blitt automatisert slik at de ferdige brødene sendes rett ut på en kjølespiral før de havner i kuttemaskinen eller i pose. Denne prosessen sikrer at brødene oppnår en optimal ferskhetsfølelse, sier Aagesen.

Bakeriets nye seks etasjes Wachtel-steinovn har tilsvarende fullautomatisk tømming og fylling, i tillegg til avansert programmering som gjør det mulig å sette egne stekeprogrammer tilpasset hver enkelt brødtype.

To nye Heuft-ovner sørger for at de søte småvarene blir ekstra saftige og holdbare.
To nye Heuft-ovner sørger for at de søte småvarene blir ekstra saftige og holdbare.

Ingen fraværsskader

Et nytt elektronisk vareplukk-system gjør at de som jobber i ekspedisjonen ikke lenger behøver å bruke penn og papir.

– Det nye elektroniske systemet gjør det lettere å sikre riktig leveranse til butikkene. Sporbarheten er også blitt bedre fordi man til enhver tid har oversikt over varene i displayet.

Aagesen er spesielt fornøyd med HMS-arbeidet ved det nye bakeriet på Forus.

– Det er ikke uvanlig med en del skader i byggefasen og i innkjøringsfasen. Men nå har vi passert ett år uten fraværsskader, og det er jeg veldig glad for, sier han.

Sparer energi

Aagesen forklarer at det gamle bakeriet fungerte greit maskinelt. Problemet var at lokalene ikke var bygget med tanke på bakeridrift.

– Det nye anlegget vårt er rigget for nettopp bakeridrift, og i tillegg er det mulig å drive en mer bærekraftig produksjon her. For eksempel gjenvinnes varmen fra kjøleanlegget. Vi bruker den til å lage varmtvann, sier han.

Mesterbakeren i Stavanger omsetter i dag for cirka 100 millioner kroner i året, og det nye bakeriet muliggjør videre vekst.

Splitter nytt: Mesterbakerens nyåpnede bakeri på Forus i Stavanger er kjedens mest moderne anlegg i dag.
Splitter nytt: Mesterbakerens nyåpnede bakeri på Forus i Stavanger er kjedens mest moderne anlegg i dag.

 

Powered by Labrador CMS