www.honning.no arrangerer NM i honning for å øke interessen for norsk honning.
www.honning.no arrangerer NM i honning for å øke interessen for norsk honning.

Skrutvold med når Norges beste honning kåres

For andre gang arrangeres NM i honning av Honningcentralen. Vinneren kåres under Matstreif. Bakehusets Amund Skrutvold er igjen med i juryen.

Publisert Sist oppdatert

Vi arrangerer NM i honning fordi vi ønsker å øke interessen for norsk honning.

Honningcentralen skriver i en pressemelding at i år er det enda flere vinnersjanser da vi øker antall kategorier.

– Vi kårer flere kategorier av både fast og flytende honning, samt beste honning med tilsetning», står det i en pressemelding.

Fagtung jury

De som skal finne landets beste honning i alle forskjellige kategorier, besitter matfaglig kompetanse på høyt nivå. Og, som i fjor, er Amund Skrutvold en del av selskapet. Her er juryen:

  • Arne Hjeltnes (juryleder)
  • Merete Bø, sommelier, vinskribent og -anmelder
  • Toralf Bølgen, restauratør, sommelier og foredragsholder
  • Jørn Hoel, matentusiast, hobbykokk og visesanger
  • Espen Smith, forfatter, ølsommelier og foredragsholder
  • Eivind Haalien, ansvarlig for lokalmat i Norgesgruppen
  • Amund Skrutvold, produktutviklingssjef i Bakehuset og tidligere koordinator og deltager på baker- og konditorlandslaget
  • Svein Kristiansen fra Norges Birøkterlag
  • Veslemøy Hvidsten fra ByBi, sommelier, birøkter og Fine Wine Director i Moestue Grape Selections
  • Tora Snorradottir, kvalitetssjef hos Honningcentralen

Øker interessen for honning

– Vi arrangerer NM i honning fordi vi ønsker å øke interessen for norsk honning. Det kanskje ikke alle vet er at honningen kan ha ulik smak, farge og konsistens avhengig av hvilke planter nektaren er hentet fra. Honning er virkelig et fantastisk naturprodukt. I tillegg gjør biene en livsviktig jobb med å pollinere planter, så når en forbruker i Norge kjøper norsk honning støtter de oppom den viktige pollineringsjobben av norsk landbruk. For å fremme dette har vi i år fått med oss ByBi, som i tillegg til å være Oslos urbane birøkterlag, også jobber aktivt med å formidle insekters betydning og viktigheten av biologisk mangfold. Vi er stolte over å jobbe med norske birøktere og ønsker å hedre den fantastiske jobben de gjør, sier daglig leder i Honningcentralen, Kristin Slyngstad.

Konkurransen er et samarbeid mellom Honningcentralen, Norges Birøkterlag, Nyt Norge, Oslos urbane birøkterlag og miljøorganisasjon ByBi. Kåringen finner sted under Matstreif i Oslo fredag 7. og lørdag 8. september.

Powered by Labrador CMS