Anledningen er feiringen av 25 års jubileet til Tinestafetten som i løpet av disse årene har hatt over én million deltakende elever i det som er verdens største stafett.

70-80 kvadratmeter!

Og hva er vel mer naturlig enn på feire verdens største stafett med en av verdens største pavlovaer. Konditoransvarlig i Tine, Bernhard Azinger, forteller at pavlovaen etter planen skal bli mellom 70 og 80 kvadratmeter stor. Dette blir en av de største pavlovaer som noen gang er laget i verden. Det går med hele 800 liter vaniljekrem til fyllet.

– Vi har jobbet med dette i en måned. Først måtte vi regne ut hva vi trengte av ingredienser og finne ut hvordan vi skulle få hele kaka på plass på Bislett. Vi baker den i flere biter og setter alle bitene sammen til en stor kake på utenfor Bislett stadion, sier Azinger.

Kaken skal bygges i et eget telt på stadion, og avdukes klokken 13.20. Da vil presse og andre inviterte få en smak av rekord-pavlovaen.

Som en treroms leilighet av marengs

Å bake en pavlova som er like stor som en leilighet, skremmer ikke Azinger.

– Nei, det er kjempeenkelt og det går fort. Hemmeligheten bak en god marengsbunn er å piske eggehvitene godt nok og å ha riktig temperatur i ovnen, sier han.